Як пофарбувати троянди

29 серпня 2012

Яскраві квіти з відтінками синього, зеленого, жовтогарячого, рожевого і жовтого - це троянди кольору веселки! Незвичайне забарвлення пелюстків троянд приводить у захват. Таке офарблення для троянд розробив Пітер Ван де Веркен, якому належить квіткова компанія на півдні Голландії.

Райдужні троянди - це реальні троянди, але їх не можна придбати для посадки, їх можна купити для букета або висушені. Одна троянда коштує близько 55 доларів. Для одержання райдужного забарвлення квітів вставляється барвник у стебло поки троянди ростуть, у результаті чого пелюстками поглинається колір. Це не простий процес і вимагає навички та практики.

Райдужні троянди використовуються для створення незвичайних і яскравих квіткових композицій, весільних букетів, а деякі щасливчики їх часто отримують як подарунок.

Подібний досвід фарбування троянд в один колір можна повторити в домашніх умовах. Для цього потрібні зрізані троянди, але що не зовсім розкрилися. Це дозволить троянді тривалий час простояти у воді, поступово розкриватися і встигнути здивувати кольором, що змінився. Також знадобиться харчовий барвник і висока ваза. До експерименту можна підключити дітей, які зможуть спостерігати, як за капілярами стовбура буде доставлятися вода до пелюстків троянд.

Високу вазу наповнити до половини водою. У вазу з водою всипати 2 чайні ложки барвника і добре розмішати. Вода повинна бути насиченою. Якщо вода виявиться злегка пофарбованою, додати ще харчового барвника для одержання темного кольору. Потім додати 2 столові ложки цукру і перемішати, щоб цукор розчинився. Цукор допоможе барвнику швидко піднятися по капілярах і троянда швидше почне проявляти колір.

Стебло троянди зрізати ножем під кутом, тримаючи його під проточною водою. Такий спосіб обрізки стебел дає можливість капілярам залишитися відкритими і сприйнятливими до харчового барвника. Підготовлені троянди відразу ж потрібно ставити у пофарбовану воду. Троянди повинні постояти у пофарбованій воді не менше трьох днів, щоб з'явилися колірні відтінки. Чим більше троянда буде перебувати в пофарбованій воді, тим яскравішими будуть пелюстки.

У домашніх умовах можна спробувати різне сполучення фарб. Наприклад, жовті троянди, пофарбовані блакитною фарбою, будуть проявляти зелене офарблення на пелюстках. Червоні троянди, пофарбовані цим же блакитним барвником, дадуть фіолетове забарвлення. Одержавши потрібне офарблення пелюстків, троянду потрібно переставити у вазу із чистою водою.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 11361 Подобається: 0 | Не подобається: 1  

Також у розділі «Декоративні рослини »


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс