Таємниця украдених рослин

15 серпня 2012

Здавна існує народне повір'я, що крадені рослини краще приживаються, не так часто хворіють і не такі вибагливі, як їх куплені в магазині побратими. Багато квіткарів посперечаються з цією прикметою, напевно, кому як повезло. Але існує думка, що таємниця украдених рослин полягає в нашому відношенні до них.

Стародавні мудреці говорили, що причина всіх людських страждань у наших бажаннях. Можна додати, що причиною страждань кімнатних рослин є бажання квіткаря.

Таке поняття здається трохи заплутаним і мрячним, але давайте розберемося.

До будь-якої купленої речі або предмета ми ставимося з особливою дбайливістю, ніж до речей, що дістались нам задарма. Така ж ситуація і з рослинами. Віддавши свої «кревні» у квітковому магазині за яку-небудь рослину, що сподобалася, ми не байдужі до її подальшої долі.

Саме наші переживання, приживеться чи ні, а також підвищена увага до її благополуччя, як би збіднюють її енергетично, вона починає слабшати.

Що ж стосується зірваних нишком черешків або листочків, то, по суті, нам однаково, вкоріняться вони чи ні. А якщо крадена рослина загине, то не так кривдно буде, як у випадку з купленим екземпляром. Тобто, у нас немає зацікавленості в її майбутньому, немає таких сильних бажань, такого трепетного почуття, що ми відчуваємо до придбаної рослини, особливо якщо її вартість висока.

Важливо, щоб сума, витрачена на покупку рослини, була настільки малою, що не мала б для вас великого значення.

Однак у деяких квіткарів навіть дорогі рослини добре ростуть і практично не хворіють. В основному це люди, що не знають ціну грошам, непрактичні або мають легкий характер. Таке можливо і тоді, коли у людини занадто багато рослин і новачок, що з'явився, не привертає до себе всю увагу.

Наступна прикмета, за якою украдені рослини нібито легше приживаються, пов'язана з переїздом. Зірвані відростки ми намагаємося поглибше сховати і швидше принести додому, так що рослина не встигає отямитися і зрозуміти, що це переїзд на нове місце. Тому рослина буде почувати себе також добре, як і на старому місці. А переїзд нового купленого улюбленця ми обставляємо так урочисто, намагаємося не зламати ні однієї гілочки, що він довго буде адаптуватися до нових умов.

Рослини дуже сприйнятливі до нашого настрою, і якщо ми акцентуємо свою увагу на якихось подіях, пов'язаних з ними, то і вони надають цьому значення. Так що, якщо ви хочете, щоб придбані вами рослини легко пристосовувалися до нових умов, не шкодуйте гроші, витрачені на них, і не надавайте великого значення переселенню у ваш будинок.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5927 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Декоративні рослини »


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс