Рисовий раціон для бажаючих схуднути

19 червня 2013

Нарешті наступив пляжний сезон! Хтось щасливий похизуватися у новому купальнику, а дехто переживає за набрані кілограми, і ніяк не може втиснутися в торішні літні вбрання. І цей дехто роздумує, на яку дієту найкраще сісти. Давайте розглянемо рисову. Тим більше, що у неї є кілька варіантів.

Як стверджують її прихильники, на рисовій дієті можна не тільки схуднути, але й очистити організм від шлаків. Адже в її основі - злак, відомий своїми адсорбуючими речовинами. Рис здатний адсорбувати і виводити з організму солі, шлаки, інші шкідливі речовини. Немаловажно, - в 100 г вареного рису всього 109 ккал, тобто худнути на ньому не тільки смачно, але й ситно, оскільки можна дозволити зайву порцію каші без страху зірватися з заданого режиму харчування.

Найголовніша умова: ми беремо неочищений рис, готуємо його без солі та спецій.

РИСОВА ДІЄТА

На цій дієті сидять від трьох до чотирнадцяти днів. За 3 дні йде 1 кг, за тиждень - 3-4 кг, а за два - може піти близько 7 кг.

1 день

Сніданок: яблуко. 60 г рису (міряти сухі зерна). У рис додати лимонну цедру й лимонний сік. Зелений чай або настій трав.

Обід: овочевий бульйон, 150 г салату з овочів. Рис із зеленню, 1 ч. ложкою фруктового оцту й 1 ч. ложкою маслинової олії.

Вечеря: овочевий бульйон. Рис із морквою й кабачком, приготовлених на парі.

2 день

Сніданок: апельсин. Рис із апельсиновою цедрою й 1 ч. ложкою сметани.

Обід: овочевий бульйон з вареними овочами. Рис.

Вечеря: така ж, як обід.

3 день

Сніданок: груша. Рис, посипаний корицею.

Обід: овочевий бульйон. Салат з огірків з оцтом і маслиновою олією. Рис із 150 г грибів, смажених на маслиновій олії.

Вечеря: овочевий бульйон. Рис із капустою броколі, приготовленій на парі.

4 день

Сніданок: фруктовий салат з 1-2 ст. ложками рисових пластівців. Рис з молоком або вершками.

Обід: овочевий бульйон. Редис з листям зеленого салату. Рис із морквою, приготовленій на парі.

Вечеря: овочевий бульйон. Рис з петрушкою та щіпкою насіння соняшника.

5 день

Сніданок: рис з виноградом або ізюмом і 1 ч. ложкою тертого мигдалю.

Обід: овочевий бульйон. Рис з великою кількістю зелені, овочів і 1 ст. ложкою маслинової олії, приготовлених на парі.

Вечеря: овочевий бульйон. Рис з 1 ст. ложкою здрібнених волоських горіхів, 2 ст. ложками зеленої цибулі й 2 ст. ложками тертого кореня селери або петрушки. Шпинат, приготовлений на парі.

6 день

Сніданок: рис з 2 фініками, 4-ма волоськими горіхами, 1-2 ягодами інжиру. 1 груша.

Обід: овочевий бульйон. Рис з сирими овочами (огірок, солодкий перець), м'ятою й 1 ст. ложкою маслинової олії.

Вечеря: овочевий бульйон. Рис з 1-2 порізаними яблуками, 1 ст. ложкою вершків або сметани й 1/2 ч. ложки меду.

7 день

Сніданок: рис з порізаними яблуком і грушею, декількома краплями лимона й 1 ч. ложкою меду. 1/2 порції йогурту.

Обід: овочевий бульйон. Зелений салат. Рис з 1 помідором і зеленою квасолею, приготовлених на парі.

Вечеря: овочевий бульйон. Рис з кабачком, 1 ч. ложкою нерафінованої маслинової олії, 5-а оливками й базиліком, приготовлених на парі.

Між прийомами їжі можна пити мінеральну воду, зелений чай або настій трав, а також свіжовичавлені соки.

При виході з дієти рекомендується обмежити себе в м'ясних і молочних продуктах, на обід і вечерю вживати неочищені злаки або борошно грубого помелу (рис, макарони сірі, сірий хліб і хліб з висівками).

РИСОВА ДІЄТА Й ОЧИЩЕННЯ ОРГАНІЗМУ

У цьому варіанті шанувальники рису роблять акцент саме на очищення організму. За два тижні організм залишають шлаки й відкладення солей.

1. Кладемо в 4 склянки по 2 ст. ложки промитого рису й заливаємо холодною кип'яченою водою. Зберігаємо в прохолодному місці, інакше рис може закиснути. При цьому щодня воду в склянках міняємо.

2. На четвертий день рис з 1-ої склянки промиваємо й варимо без солі, знову промиваємо і їмо на голодний шлунок. Потім - 2 години не їмо. У склянці, що звільнилася, замочуємо свіжу порцію рису.

3. Наступного дня їмо рис з 2 склянки і т.д.

І так 14 днів. Під час інших прийомів їжі необхідно усунути з раціону все жирне й гостре, тому що воно перешкоджає рису виганяти нездорові речовини

"ЖОРСТКА" РИСОВА ДІЄТА

Якщо необхідно дуже швидко (але не без зусиль!) привести свою фігуру в порядок, то існують варіанти "жорсткої" рисової дієти:

- зварити склянку рису і їсти протягом дня невеликими порціями, запиваючи яблучним соком. Якщо при цьому сильно мучить голод, то можна протягом дня з'їсти ще 2-3 яблука, краще зелених.

- або відварити рис і їсти скільки завгодно, запиваючи відварами трав або чаєм. Звичайно ж, як і в попередніх схемах харчування, рис відварюється без солі, спецій, молока, і в нього не додається масло!

Тривалість "жорсткого" варіанту дієти - від 1 до 3 днів! Одноденний варіант дієти (рисовий розвантажувальний день) можна повторювати раз на тиждень, триденний - раз на місяць.

ПЛЮСИ Й МІНУСИ РИСОВИХ ДІЄТ

Плюси:

- рис - унікальний продукт - смачний, живильний, а неочищений (на відміну від білого), ще й джерело вітамінів групи В. Взагалі рис відмінно сполучається з багатьма продуктами, дозволяючи готувати смачні й різноманітні страви;

- рис здатний адсорбувати і виводити з організму солі, шлаки, інші шкідливі речовини, завдяки чому входить у велику кількість дієт.

Мінуси:

- як і у всіх безсольових дієт - є величенний мінус. З організму виходить багато води, оскільки її не затримує сіль. Окрилені успіхами жінки не розуміють, що вода - це не жир. Жир починає розкладатися не раніше чим через 10 днів, і в принципі, його втрачається не настільки багато. А вода швидко відновлює свої права в організмі як тільки в раціон допускається сіль. І результати безсольової дієти швидко сходять на ні. Безсольова дієта гарна як короткочасне (!) і швидке приведення себе в порядок на невеликий строк, приміром, до якоїсь важливої дати;

- рис виводить всі солі, у тому числі й солі калію. А калій відповідає за роботу серця! Тому необхідно приймати препарати, що містять цей життєво важливий елемент;

- рис у великих кількостях може вплинути на роботу шлунково-кишкового тракту й спровокувати проблеми зі стільцем. У цьому випадку промивайте організм за допомогою клізми;

- при "жорстких" варіантах дієти велика спокуса пуститися в усі тяжкі після завершення 3 днів поїдання рису. Такі обмеження сильно впливають на харчову поведінку, з'являється нервозність і може виникнути навіть відраза до рису. Будьте обережними при виході з дієти, продумайте заздалегідь чим будете харчуватися, інакше існує дуже великий ризик зриву.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9545 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс