Товсті діти - жертви звичок батьків

12 червня 2013

Тільки 1% дітей має зайву вагу, що спровокована генетичною або ендокринною патологією. Інші випадки ожиріння викликані переїданням і малорухомим способом життя. 

Учені з Університету Аделаїди стверджують, що діти, які вже у віці до 2-х років добре знали смак солодощів, фаст-фудів і газування, мали найнижчий IQ.
Учені з Університету Аделаїди стверджують, що діти, які вже у віці до 2-х років добре знали смак солодощів, фаст-фудів і газування, мали найнижчий IQ.

Про те, як нормалізувати вагу дитини, розповіла лікар-педіатр 1 категорії, дитячий гастроентеролог київської клініки «Медiсвiт» Тетяна Поліщук.

Повні діти частіше хворіють і ризикують увійти в доросле життя з «букетом» хронічних захворювань. Найбільш інтенсивне накопичення жиру відбувається у малят до 1 року, у дітей в 5-7 років і у підлітків 12-17 років. Щоб нормалізувати вагу дитини, батькам, насамперед, варто змінити власний спосіб життя, підкреслює лікар.

«У жодному разі не можна говорити дитині, що вона товста. Поясніть, що гарним самопочуттям ми зобов'язані продуктам, тому їжа повинна бути здоровою і повноцінною. Спробуйте замість солодощів купувати сухофрукти, вживати більше свіжих фруктів, овочів, зелені, свіжої риби, натурального м'яса. Уникайте покупки ковбас, сосисок, майонезу, напівфабрикатів», - радить Поліщук.

У раціоні родини, за словами фахівця, повинні бути нежирні сорти м'яса, риба, яйця, молочні продукти. А ось вживання хлібобулочних і макаронних виробів, пельменів, варення краще обмежити, виключити треба й манну крупу.

Не можна приймати їжу перед телевізором і за читанням книг, тому що, захопившись, можна з'їсти набагато більше. Варто заборонити також чіпси, горішки, попкорн, шоколадно-вафельні батончики, а споживання фаст-фуда та газованих напоїв обмежити.

Крім того, Поліщук радить займатися фізкультурою. Бажано всією родиною більше часу проводити на свіжому повітрі, ходити пішки, влаштовувати велосипедні прогулянки, відвідувати басейн. Тоді здоровий спосіб життя стане звичкою й для дорослих, і для дітей.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8834 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс