Живильні та зволожувальні маски для тіла в домашніх умовах

24 квітня 2013

Часто багато жінок використовують дорогу й ефективну косметику для обличчя, забуваючи, що все тіло має потребу у догляді. Шкіра тіла піддається впливам негативних факторів нітрохи не менше шкіри обличчя та шиї. Турбота про шкіру рук, ніг та інших ділянок тіла повинна мати першорядне значення для збереження краси й молодості шкіри.

Шкіра тіла часто збезводнюється, піддається дії ультрафіолетових променів і негативних впливів навколишнього середовища, перетерплює вікові зміни. У зв'язку з цим, наше тіло має потребу в ретельному очищенні, зволоженні, живленні та підвищенні пружності шкіри.

У щоденний догляд за тілом повинні бути включені засоби, що очищують, живильні й зволожувальні лосьони, гелі, маски та креми. Звичайно, можна застосовувати дорогу косметику для тіла, але маски, приготовлені в домашніх умовах, що складаються тільки з натуральних продуктів, допоможуть вашому тілу стати доглянутим, а шкірі гладкою, ніжною та гарною.

КАВОВА МАСКА, ЩО ОЧИЩУЄ

Дві столові ложки кавової гущі змішати з половиною чайної ложки солі, такою ж кількістю цукру, додати щіпку меленої кориці та дві столові ложки маслинової олії. Нанести круговими рухами і залишити на двадцять хвилин. Додавання кави в маски не тільки очищує шкіру, але й робить її пружною, надаючи приємний відтінок засмаги.

ВИНОГРАДНО-МЕДОВА МАСКА

Дану маску варто наносити на сухе тіло без попереднього розпарювання: змішати чайну ложку рідкого меду з п'ятьома столовими ложками свіжого виноградного соку і двома чайними ложками вашого щоденного крему для тіла. Суміш нанести на шкіру і залишити на півгодини.

КАВОВА МАСКА

Розтерти столову ложку меленої кави з такою ж кількістю вершків. Суміш злегка підігріти на водяній бані, після чого нанести на тіло і залишити на 10 хвилин. Замість вершків можна використовувати сметану або натуральний несолодкий йогурт.

МАСКА ВІД ПРИЩІВ

А ось наступна маска ефективна проти прищів на грудях і спині. Щоб її приготувати, необхідно залити окропом півпакетика хни до утворення густої маси. Як тільки маса охолоне нанести на проблемні ділянки і залишити на півгодини, після чого склад ретельно змити. Потім взяти дьогтьове мило і гарненько намилити все ті ж проблемні зони й почекати п'ять хвилин, після чого прийняти душ. Таку маску рекомендується робити два-три рази на тиждень. Вже після другої процедури ви помітите значне поліпшення.

МЕДЯНА МАСКА З БУРОЮ ТА ГЛІЦЕРИНОМ

З'єднати 1/8 ч. л. порошку бури (придбати в аптеці) з двома столовими ложками меду й додати чотири столові ложки гліцерину. В останню чергу в суміш влити дві столові ложки коньяку. Склад нанести на тіло рухами, що масажують, протягом десяти хвилин, після чого виждати ще п'ять хвилин і прийняти душ. Така маска не тільки відмінно живить шкіру, але й очищує її.

ФРУКТОВА МАСКА З ВІВСЯНИМИ ПЛАСТІВЦЯМИ

Подрібнити у блендері один апельсин разом зі шкіркою, половину м'якоті грейпфрута, м'якоть одного банана і половину склянки геркулесових пластівців. Потім в отриману масу додати по три столові ложки вина і маслинової олії. Маску нанести енергійними рухами на тіло, помасажувати протягом десяти хвилин, потім дати масці п'ять хвилин для того, щоб вона всоталася в шкіру, після чого змити прохолодною водою. Витиратися після душу не потрібно, тільки злегка промокнути тіло рушником.

ГАРБУЗОВА МАСКА

Подрібнити у блендері м'якоть гарбуза разом з насінням. Отриману масу рухами, що втирають, нанести на все тіло. Через п'ятнадцять хвилин суміш можна змити.

ОЛІЯ ДЛЯ ТІЛА

З'єднати по 1/4 чайної ложки ефірної олії волошки, кропу, кипариса, сосни, ялівця з дванадцятьома чайними ложками маслинової олії. Суміш ретельно збовтати і перелити в чисту та суху пляшечку. Отриманий засіб наносити рухами, що масажують, на проблемні зони (боки, стегна, сідниці, руки). Через п'ятнадцять хвилин варто прийняти душ із гелем м'якої дії, після чого нанести зволожуючий засіб (крем, лосьон).

ЯЄЧНО-МЕДЯНА МАСКА

Відмінно зм'якшує та живить шкіру маска з яєчних жовтків і рідкого меду. Масу наносять на тіло і залишають на 15 хвилин.

МОЛОЧНО-МІНЕРАЛЬНИЙ КОКТЕЙЛЬ

Прекрасним пом'якшуючим та живильним засобом для шкіри тіла є суміш із 50 мл молока та склянки мінеральної води. Такий коктейль нанести на всю поверхню тіла й залишити на п'ятнадцять хвилин.

МАСКА З ПИВНИМИ ДРІЖДЖАМИ

Дана маска активізує кровообіг і підвищує пружність шкіри. Для її готування варто розвести 15 г сухих пивних дріжджів у чотирьох чайних ложках вершків, суміші дати постояти й додати чотири чайні ложки меду. Суміш повинна постояти протягом двадцяти хвилин, після чого нанести на тіло.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 11011 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс