П'ять ефективних засобів проти набряків під очима

6 лютого 2013

Мішки під очима перестануть бути приводом для щоранкового засмучення, якщо взятися за них всерйоз.

1. МАСАЖ ПРОТИ МІШКІВ ПІД ОЧИМА

Набряки під очима (якщо вони з'являються час від часу, а не викликані серйозними проблемами зі здоров'ям) - це наслідок поганої циркуляції лімфи. Лімфатичний масаж - найдійовіше, що можна в цьому випадку придумати.

Щоб прискорити відтік міжклітинної рідини в лімфатичні капіляри та простимулювати її подальше просування в потрібний бік, зробіть серію акуратних, але відчутних натиснень: середнім пальцем спочатку по верхньому віку, «ідучи» по межі росту брів, потім - по нижньому, орієнтуючись на лінію очниць. Зробіть біля п'яти таких натиснень зверху та стільки ж знизу, а потім продовжуйте рухатися від внутрішніх куточків очей униз по лінії носогубної складки. І повторіть все це двічі.

Альтернативу такому лімфодренажу можуть скласти спеціальні косметичні засоби проти набряків з роликовим массажером. Неважливо, які саме: їх косметична «начинка» має приблизно однакову - дуже низьку - ефективність. Зате металевий ролик промасажує віко в точності так, як потрібно.

2. МОМЕНТАЛЬНЕ ОХОЛОДЖЕННЯ НАБРЯКІВ

Холод діє на набряклі віка подібно масажу: прискорює рух лімфи та стимулює кровообіг. Найпростіше та діюче проти мішків під очима - звичайний кубик льоду з холодильника. Прикладайте його по черзі то до одного, то до іншого віка протягом хвилини. І не забудьте, що потім приблизно протягом півгодини не можна буде «зависати» униз головою: інакше ефект вийде зворотним.

3. НІЯКИХ ВУГЛЕВОДІВ НА НІЧ!

Те, що солона їжа сприяє набрякам, знають усі. Набагато рідше ми згадуємо про те, що й вуглеводи затримують рідину в організмі, причому в дуже серйозних кількостях: 1 г вуглеводу зв'язує до 4 г води. Виключіть, принаймні, «швидкі» вуглеводи: солодощі, пасту, рис, картоплю, хліб. А найкраще вечерю робити білковою. Тоді й пити можна буде стільки, скільки захочеться. Але тільки не алкоголь - так, він збезводнює, але не прибирає залишки рідини саме там, де нам потрібно, тобто під очима.

4. ВОДОВІДВІД

Кава, вода з лимоном, журавлинний сік, ромашковий чай мають сечогінний ефект. Ще зайву воду виводять фенхель, селера, огірки, баклажани (але тільки сирі). А от молоко та молочні продукти, за деякими дослідженнями, навпроти, активно затримують рідину в організмі. Щоб з ранку мати гарний вигляд, без мішків під очима, складайте вечірнє меню з урахуванням цих властивостей напоїв і продуктів.

5. ДО СЬОМОГО ПОТУ

Рух активізує кровообіг і виводить воду разом з потом: нехай не локально, але так навіть краще. Півгодини бігу, урок латиноамериканських танців або степ-аеробіка вранці - і від заспаного вигляду та мішків під очима не залишиться й сліду.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9672 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Краса та здоров'я»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс