Селера проти зайвої ваги

15 травня 2013

Фітотерапія здавна застосовується для лікування всіляких захворювань. Цілющі рослини містять багато корисних для організму речовин: білки, вітаміни, вуглеводи, ферменти, гіркоти, дубильні речовини, фітонциди, глікозиди, флавоноїди, ефірні олії, мікроелементи.

Але при лікуванні травами потрібно пам'ятати, що кожна людина індивідуальна: комусь достатньо провести один курс лікування, а комусь буде потрібно 2-3 курси.

Є багато причин, від яких залежить ефективність застосування засобів народної медицини.

Прагнучи скинути зайву вагу, важливо не підірвати здоров'я, не стати жертвою сумнівних препаратів для схуднення. Краще спробувати приборкати апетит і розправитися з непотрібними кілограмами за допомогою натуральних рослинних засобів.

Селера є найбагатшим джерелом селену, цей овоч поліпшує обмінні процеси в організмі, має сечогінну дію, тобто виводить з організму зайву воду, що дуже важливо для нормалізації ваги.

Селера має просто унікальні властивості: очищує кров, стимулює роботу наднирників, лікує ревматизм, допомагає при авітамінозі. Але це далеко не все! «Якби кожний чоловік знав силу селери, то засадив би нею всі городи», - стверджує французький фітотерапевт Жак Вальне.

Калорійність селери дуже низька (в 100 г усього 7 ккал), тому фахівці завжди рекомендують при надлишковій вазі вживати супи з цього овочу.

Ось 2 варіанти готування супу з селерою.

• Візьміть 2 середніх корені селери, невелику моркву, корінь петрушки, 2 середні картоплини, 1 ст. ложку вершкового масла, 2 яєчних жовтки, 2 л води, сметану, зелень.

Овочі наріжте невеликими шматочками, відваріть до готовності в 2 л підсоленої води з додаванням 1 ст. ложки олії. Частину бульйону відлийте та з'єднайте з жовтками. Дістаньте овочі, зробіть з них пюре, покладіть назад у каструлю з бульйоном, ретельно розмішайте. Дайте пюре закипіти, після чого влийте, помішуючи, бульйон з жовтками.

Заправте суп сметаною і посипте зеленню.

• Підготуйте 200 г кореня селери, невелику капустину, 6 морквин (приблизно 500-600 г), 6 великих цибулин, 2 зелених перці, 400 г зеленої стручкової квасолі, 6 помідорів, 750 мл томатного соку, 750 мл води, зелень.

Дрібно нарізані овочі (у тому числі й селеру) покладіть в каструлю, залийте водою і томатним соком (овочі повинні бути покриті рідиною, при необхідності додайте води). На сильному вогні доведіть суміш до кипіння і варіть 10 хвилин. Потім закрийте каструлю кришкою і потримайте овочі на повільному вогні ще 10 хвилин. Посипте готовий суп зеленню.

Дієта на основі супу з селерою розрахована на 2 тижні. Протягом цього часу забороняється їсти борошняне, солодке, вживати газовані напої, алкоголь, під забороною сіль, цукор, маринади.

Суп із селерою можна вживати в необмеженій кількості. Дозволяється пити чай і каву без цукру, журавлинний морс (під час дієти потрібно вживати багато рідини, особливо на 5-й і 6-й дні).

Готуйте з селери салати з курчам, тунцем або креветками.

Якнайчастіше вживайте селеру в сирому вигляді (виключення - проблемний шлунок), тому що розчинна клітковина та вітамін С, що перебувають у ній, сприяють зниженню рівня холестерину в крові. А натрій, яким також багата селера, допомагає м'язам зберегти пружність та еластичність.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7902 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс