Усім відома петрушка - прекрасний лікар!

24 квітня 2013

Для лікування вживають листя, корені, насіння. Зелень потрібно збирати в серпні, насіння з серпня по вересень, корені ближче до весни.

Петрушка як лікарська рослина має знеболювальні, протизапальні та сечогінні властивості.

ВІД БОЛІВ У СУГЛОБАХ

Візьміть 1 ч. ложку сушеного кореня, залийте 400 мл окропу, настоюйте 9 годин. Приймати по 2-3 ст. ложки протягом 3 днів перед їжею.

ПРИ СЕЧОКАМ’ЯНІЙ ХВОРОБІ

Зробити суміш із дрібно порізаного листя петрушки, води й меду, всі інгредієнти взяти по 100 г і 50 г здрібненої селери. Довести до кипіння і тримати на невеликому вогні 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Готовий відвар настояти в холодильнику 3 доби. Потім додати 100 мл води, довести до кипіння і процідити. Приймати 4 рази на день по 3 ст. л. за півгодини до їжі, при наявності "піску" у нирках.

ПРИ НЕРЕГУЛЯРНИХ МЕНСТРУАЦІЯХ

Візьміть 2 склянки холодної кип'яченої води та всипте 1 ч. л. здрібненого насіння петрушки, настоюйте 8-10 годин у закритому посуді. Процідіть і приймайте 3 рази на день по 2 ст. л.

ПРИ ЦИСТИТІ

Візьміть 1 ст. ложку здрібненого бадилля петрушки й моркви, залийте 500 мл гарячої води, настоюйте 2 години. Приймайте за 30 хвилин перед їжею 3-4 рази на день по 1 ст. л.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6218 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс