Відчути смак домашнього глінтвейну можна тільки взимку...

20 лютого 2013

Тільки в цю пору року люди піддаються переохолодженню настільки, що впору підключати медиків. Легку ж форму «замерзання» - легко вилікує глінтвейн. І приготувати його дуже просто в домашніх умовах. Крім того, що цей напій має неординарний смак, він ще й корисний.

Тому, не втрачаючи часу, купуємо червоне вино і додаємо компоненти, які зроблять напій неповторним.

Це мед, про цілющі властивості якого говорити зайве, цитрусові, багаті вітаміном С, кориця, відома своїми антимікробними властивостями, і гвоздика, що володіє противірусною дією. Змішавши, одержуємо відмінний засіб від застуди.

Найкраще підходять червоні сухі столові вина (Каберне, Мерло), червоні напівсухі і напівсолодкі (Кагор). При готуванні не можна нагрівати глінтвейн повторно, втрачається аромат і смакові якості. Тому напій краще готувати маленькими порціями і пити відразу ж.

Починаємо готувати. Для цього в емальований посуд кладемо нарізані часточками яблука й апельсини, заливаємо вином, додаємо мед, гвоздику, корицю і запашний перець. Гурмани можуть знайти у себе на кухні та додати ще кардамон і імбир, для посилення смаку. Палички кориці краще покласти раніше, а якщо ви використовуєте порошок кориці, то в самому кінці.

Отже, найважливіше - вино в жодному разі не повинно закипіти, нагріваємо до 70 градусів. Глінтвейн повинен бути таким гарячим, щоб його можна було пити, не обпалюючись. Для напою буде потрібно: на 1 пляшку червоного вина - середніх розмірів яблуко й апельсин, 3 столові ложки меду, 10 бутонів гвоздики, 1 паличка кориці, 5 горошин запашного перцю (кілька зерен кардамону, столову ложку свіжонатертого кореня імбиру або пару чайних ложок сушеного). Нарізані часточками яблуко й апельсин покласти в каструлю, залити вином, додати мед і пряності. Потім усе розмішати. Нагрівати на повільному вогні до 70 градусів. Після цього потрібно накрити каструлю кришкою і дати настоятися її вмісту 10-15 хвилин. Напій готовий, розливаємо у високі келихи.

Якщо немає вина, а є виноградний сік - теж добре, можна приготувати безалкогольний глінтвейн.

Для цього знадобиться: 3 склянки виноградного соку, 1 склянка води, 1 середнє яблуко, по 2 столові ложки тертої цедри лимона й апельсина, 1 паличка кориці, 6 бутонів гвоздики, 4 горошини запашного перцю, по щіпці імбиру і кардамону, 2 столові ложки ізюму, цукор або мед - за бажанням.

Готувати так само. Влити в каструлю виноградний сік і воду. Поставити на повільний вогонь і додавати всі інгредієнти один за одним: цедру апельсина та цедру лимона, дрібно нарізані шматочки яблук, ізюм, перець, корицю, гвоздику, імбир і кардамон. Перемішати і почекати, поки напій не нагріється до потрібної температури. Виключити вогонь, накрити кришкою і через 5 хвилин розлити по келихах.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7089 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс