Перша допомога з господарським милом

13 лютого 2013

У простому господарському милі багато лугів, що швидко і якісно розчинюють бруд і до того ж володіють антимікробною дією. 

Воно не алергенне, як багато сучасних мийних засобів. До того ж воно не вбиває всю відому мікрофлору на шкірі та не позбавляє її природного захисту, як спеціальне антибактеріальне мило.

ЗАСІБ ВІД НАРИВІВ

Змішати кашку з рівних частин тертої цибулі, господарського мила і цукрового піску. Цю мазь накласти на хворе місце і забинтувати. Поліпшення настає, як правило, за одну ніч.

ВУГРОВА ВИСИПКА НА ОБЛИЧЧІ

Натерти темне господарське мило на тертці, збити його помазком у піну і столову ложку цієї піни ретельно перемішати з чайною ложкою дрібної солі. Отриману суміш накладати на добре вимите обличчя. Через півгодини на шкірі залишиться суха сіль. Змахніть її та умийтеся спочатку дуже гарячою, а потім дуже холодною водою. Робіть цю процедуру 2 рази на день протягом 2 тижнів.

ТИБЕТСЬКИЙ ЧОРНИЙ ПЛАСТИР

Застосовується при маститі, фурункулах, абсцесах.

Натерти на тертці 50 г чорного господарського мила, додати стільки ж житнього борошна, по столовій ложці рослинної олії та меду.

Отриману масу залити 3/4 склянки окропу, кип'ятити 2-3 хвилини, розплавивши в ній воскову свічу (ґнотик прибрати). Робити компреси на ніч.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8500 Подобається: 2 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс