Компрес медяний

30 січня 2013

Мед має сильно виражену кровоспинну та дезінфікуючу дію, прискорює регенерацію травмованих клітин. Його застосовують у вигляді компресів для загоєння ран і лікування кашлю.

Злегка підігрітим або кімнатної температури його наносять тонким шаром на хворі ділянки, накривають бавовняною серветкою, потім - шаром вати або вовняним шарфом.

Компрес добре фіксують, утеплюють. Краще робити таку пов'язку на ніч.

Для лікування травматичних, гниючих, трофічних ран, опіків готують медово-жирову мазь: змішують до однорідного стану вісім частин меду та дві частини риб'ячого жиру.

Принцип дії цієї суміші заснований на тому, що мед очищує та знезаражує інфіковані рани, а риб'ячий жир стимулює ріст здорової тканини.

Мазь, прикладена до рани, виконує антибактеріальну дію та викликає місцеву гіперемію, що сприяє рясному виділенню раневої секреції та лімфи. Рана швидко очищується, зменшується біль, усувається неприємний запах. Такі компреси роблять два-три рази на добу.

Увага! Якщо на шкірі з'явилися подразнення, опіки,запалення, медяне лікування потрібно припинити і терміново звернутися до лікаря.

МЕДЯНИЙ КОМПРЕС ВІД КАШЛЮ

Щоб позбутися від кашлю, зробіть медяний компрес із меду та борошна.

Перемішують по 1 ст. л. борошна, сухої гірчиці, соняшникової олії, меду і горілки, підігрівають на водяній бані. Липку масу рівним шаром наносять на складену вчетверо марлю і прикладають до грудей в області бронхів. Накривають поліетиленом, укривають чим-небудь теплим. Залишають такий «пластир» на 20-40 хвилин.

Цю процедуру краще робити на ніч кілька днів поспіль. Засіб допомагає навіть при сильному кашлі.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8956 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс