Яка крупа найкорисніша

12 грудня 2012

Зупинившись перед полицею з крупами в магазині, багато хто мимоволі замислюється: а яку крупу купити? Яка найбільш корисна? А чи потрібно взагалі їсти крупи? 

Виявляється, що крупи є дуже навіть корисними, вони багаті вітамінами та мікроелементами. А найголовніше: якщо не псувати кашу маслом - вона зовсім не містить холестерину. Отже, розберемо всі крупи по черзі.

РИС

Ця крупа - основа багатьох дієт завдяки унікальним властивостям. Складні вуглеводи, що входять до складу рису, допомагають надовго позбутися від почуття голоду і отримати довгострокове джерело енергії. Велика кількість клітковини допомагає знизити рівень шкідливого холестерину. Рис - абсолютно не алергенний продукт, до того ж у ньому є вітаміни та багато калію. Найбільш корисним вважається коричневий або неочищений рис.

ГРЕЧКА

Дуже корисна каша. Гречка багата макро- і мікроелементами. Вона позитивно впливає на кровотворення. Ця крупа здатна регулювати рівень цукру у крові і чудово вгамовувати голод. Страви з гречки корисні при атеросклерозі, гіпертонії та проблемах з печінкою.

ПЕРЛОВКА

По суті - це відшліфовані та очищені зерна ячменю. Дуже корисна і низькокалорійна каша, прекрасно підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою. Завдяки великому вмісту клітковини, що відмінно виводить з організму шлаки і токсини, ця крупа - відмінна «мітла» для нашого кишечнику. Перловка багата мікроелементами (залізо, калій, кальцій і мідь), а також вітамінами А, D, E. У перловці ще міститься речовина, що бере участь у виробленні колагену, що допомагає нашій шкірі довго залишатися молодою і гарною.

ПШОНО

Якщо у вас в організмі накопичилися зайві мінеральні солі - пшоняна каша прекрасно виведе їх. Яскраво-жовта крупа перешкоджає накопиченню жирів, тому пшонка - просто палочка-виручалочка для тих, хто схильний до ожиріння. А от жителям мегаполісів або місць з несприятливою екологічною обстановкою рекомендується полюбити пшонку, тому що ця крупа здатна виводити з організму всі токсини і шкідливі речовини.

ВІВСЯНКА

Ці корисні пластівці рекомендується вживати всім: і дорослим, і дітям. Геркулес має заспокійливі властивості завдяки великому вмісту вітамінів групи В. Тому, якщо ви страждаєте від депресії, у вас стрес або замучило безсоння, - включіть у раціон вівсянку. Ще один плюс вівсянки в тому, що вона не дає шкідливому холестерину поглинатися в кров і відкладатися на стінках судин. А значить, ви оберігаєте себе від проблем з серцем.

ПШЕНИЧНА КРУПА

Ця крупа - просто джерело енергії для нашого організму. З'ївши невелику порцію за сніданком, ви забезпечите бадьорість усього організму на цілий день. До складу пшеничної каші входить велика кількість вітамінів, мікро- і макроелементів, що, безумовно, робить її дуже корисною.

КУКУРУДЗЯНА

Це найбільш низькокалорійна каша, здатна виводити зайвий жир. Завдяки тому, що каша гіпоалергійна, її можуть їсти всі: і дорослі, і діти. До того ж кукурудзяна каша знижує холестерин і є відмінною профілактикою інсуль-тів і інфарктів.

МАНКА

Манка містить всі корисні речовини, які є в пшениці, тільки у менших кількостях. Манка швидко розкладається на глюкозу і всмоктується у кров, через що стає небажаною стравою для тих, хто стежить за своєю вагою. Завдяки малому вмісту клітковини ця каша швидко перетравлюється, тому рекомендується людям з проблемним шлунком і кишечником.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 13567 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс