Горох природний лікар

14 листопада 2012

А ви знали, що звичайнісінький горох - справжні ліки? Він знижує ймовірність онкологічних захворювань, інфаркту, гіпертонії та гальмує процеси старіння шкіри. 

Горох корисний у боротьбі з зайвими кілограмами, тому що всі бобові багаті магнієм, що активізує жировий обмін. Дієтичні страви з гороху рекомендуються також при лікуванні атеросклерозу. Тільки не треба забувати, що лікувальне харчування - це лише допоміжний засіб до основного лікування.

У ЧОМУ СИЛА

Страви з гороху не тільки дуже смачні, але і безперечно корисні. За кількістю білків гороху, як і іншим бобовим, немає рівних. Неспроста горох обов'язково присутній на столі під час християнських постів, забезпечуючи організм життєво необхідними речовинами. Білки, що входять до складу гороху, за вмістом ряду незамінних амінокислот (цистин, лізин, метиоцин та ін.), подібні з білками м'яса, і їх у горосі в середньому 26-27%. Крім того, у горосі багато крохмалю та жиру, клітковини, ферментів, вітамінів А, С, В1, В2, РР ), а також солей калію, кальцію, фосфору та заліза. Досить багато в горосі фолієвої кислоти. Горох посідає перше місце серед всіх інших сільськогосподарських культур за поживністю та енергоємністю.

ГОРОХ ЛІКУЄ

Корисно з'їдати по 3-4 шт. свіжого або розмоченого у воді сухого гороху при печії.

Кашку з незрілого (зеленого) насіння гороху в чистому вигляді або в суміші з яєчним білком рекомендується місцево прикладати для лікування бешихового запалення шкіри, екземи, гнійних ран, вугрів, фурункулів, для виведення синців на відкритих частинах тіла. З цією ж метою рекомендують кашку з горохового борошна.

Припарки з горохового борошна використовують для розм'якшування при фурункулах і карбункулах.

Горохове борошно також поліпшує живлення клітин головного мозку, нормалізує обмін речовин, лікує атеросклероз, усуває пов'язані з ним головні болі, допомагає при цукровому діабеті. Приймати по 1/2-1 чайній ложці на день перед їжею.

Відвар з бобів і пагонів з листям гороху має сильну сечогінну дію, його застосовують при лікуванні сечокам’яної хвороби.

Відвар: 1 ст. л. зібраної під час цвітіння трави разом з бобами заливають 200 мл води, варять 10 хвилин, настоюють півгодини, потім проціджують і охолоджують. Приймають по 2 ст. л. 3-4 рази на день. Курс лікування - 2-3 тижні. Великі камені перетворяться в пісок і виведуться з організму.

ГОРОХ ДАРУЄ КРАСУ

Із зеленого горошку можна зробити маску для сухої і нормальної шкіри. Для цього 1 ст. л. борошна з сухих зелених горошин змішати з 1 ч. л. жовтка і 1 ч. л. будь-якої рослинної олії або сметани. Маску нанесіть на обличчя та шию на 20-30 хвилин. Якщо шкіра жирна, жовток замініть білком.

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Горох у людей, що не звикли до нього, викликає здуття та гурчання кишечнику. Тому привчатися до гороху потрібно з самого дитинства. Існують «нейтралізатори» бобових - це кріп, фенхель, що попереджають «музику» у шлунку. Дуже шкідливо пити холодну воду після вживання в їжу гороху.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7238 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс