Традиційна медицина

Зубна нитка не настільки корисна, як вважалося раніше

— 11 листопада 2015 —

До такого висновку прийшли фахівці Університету Н’юкасла. Завдання зубної нитки - позбавити ротову порожнину та зуби від шматочків їжі і зубного нальоту, які можуть викликати запалення й різні захворювання. Однак нитку необхідно використовувати правильно, у противному випадку можна лише нашкодити своїм зубам, заявляють фахівці.


Інтенсивна ходьба нормалізує вагу ефективніше, ніж заняття в спортзалі

— 11 листопада 2015 —

Жінки будь-якого віку і чоловіки старше 50 років, які регулярно ходили більше 30 хвилин, важили менше тих, хто активно тренувався.


Худорба небезпечніша, ніж зайва вага

— 11 листопада 2015 —

Взагалі то, нам правильно твердять, що бути товстим небезпечно для здоров'я. Але детальні наукові дослідження показали, що не менш небезпечно бути худим. Інакше кажучи, дуже товсті та дуже худі люди ризикують не дожити до свого генетично певного строку однаково. Так де ж шукати «золоту середину» довголіття та здоров'я?


Слони допоможуть у боротьбі з раком

— 5 листопада 2015 —

Слони мають систему захисту від раку, що запобігає формуванню злоякісних пухлин. Дослідники переконані, що розуміння механізму блокування раку у тварин допоможе запобігти раку у людей.


Редагування свинячого генома - шлях до пересадження свинячих органів людині

— 4 листопада 2015 —

Американські дослідники застосували новий метод редагування свинячого генома з метою видалення генів вірусів з організму цих тварин. Деякі віруси потенційно небезпечні для людини і є перешкодою для пересадження людям свинячих органів.


Ви скаржитеся на безсоння?

— 4 листопада 2015 —

А причина, можливо, криється у вашому способі життя. Якщо дотримуватися простих рекомендацій, можна значно поліпшити якість сну, відзначили фахівці.


Їжа з мікрохвильовки «мертва»? Правда й вимисел про СВЧ-пічі

— 4 листопада 2015 —

Це точно, як у казці: в одній пляшці «жива» вода, в іншій - «мертва». Їжа з мікрохвильовки тепер вважається шкідливою, хоча ще порівняно недавно мікрохвилі були модним і здоровим способом готувати їжу. На її боці завжди була швидкість, і навіть після відомих страшилок однаково багато хто користується СВЧ-пічками та навіть купують нові.


Паління зовсім не заспокоює нерви

— 28 жовтня 2015 —

Учені з Університетського коледжу Лондона спостерігали за 6,5 тисячами осіб у віці від 40 років і більше. Виявилося, що 18,3% курців страждали від депресій і тривожних станів. У тих, хто ніколи не курив, цей показник становив 10, а у тих, хто кинув курити - 11,3%.


Щодня від раку грудей вмирає одна українка

— 28 жовтня 2015 —

За статистикою, в Україні від раку грудей щодня вмирає одна жінка. На прес-конференції, що відбулася недавно, заступник міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко призвала українок обстежуватися у мамолога вчасно й регулярно.


Давайте жити за правилами

— 28 жовтня 2015 —

29 жовтня - Всесвітній день боротьби з інсультом. Саме всесвітній, тому що важливість лікування та профілактики такого важкого захворювання, як інсульт, визнана в усьому світі. Найстрашніше те, що сьогодні інсульт «молодіє» з кожним роком. Якщо раніше занедужували люди старших вікових груп, то з кожним роком відзначаються випадки захворювання осіб усе більш молодого віку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс