Традиційна медицина

Порушення дієти при схудненні поліпшує її результати

— 3 лютого 2016 —

Усі, кому доводилося худнути за допомогою дієти, знають, що обмеження калорійності раціону є дуже важким випробуванням не тільки для тіла, але й для волі. А от учені придумали, як використовувати неминучі при дієтах «зриви» на користь схудненню.


Обіймати свою дитину потрібно не менше 12 разів на день

— 3 лютого 2016 —

Медичний журнал "Medical Daily" опублікував дослідження вченого-психолога Алана Шора з університету Каліфорнії про важливе значення обіймів і проявів батьківської турботи й любові для дітей з найраннішого віку.


Продукти, які для печінки небезпечніші за алкоголь

— 27 січня 2016 —

Вважається, що для здоров'я печінки корисніше не пити. Однак статистично печінка людини несе набагато більшу втрату від уживання деяких продуктів. Їхня регулярна присутність на столі може стати причиною серйозних зрушень в обміні речовин і привести до цукрового діабету та серцево-судинних захворювань, включаючи інфаркти й інсульти.


Вживання картоплі підвищує ризик розвитку діабету під час вагітності

— 27 січня 2016 —

Цю інформацію опублікував медичний щотижневик BMJ з посиланням на дослідження американських учених. Схильність до діабету після вживання картоплі пояснюється тим, що в цьому овочі міститься крохмаль, що в остаточному підсумку може викликати різке підвищення цукру в крові. 


Аритмія більше небезпечна для здоров'я жінок

— 27 січня 2016 —

Збої серцебиття несуть більшу загрозу для здоров'я жінок, ніж чоловіків, про це свідчить огляд 30 досліджень, які охопили більше 4 млн пацієнтів.


Грип в Україні: клінічні симптоми та заходи безпеки

— 20 січня 2016 —

В Україні спостерігається значне підвищення рівня захворюваності грипом, близьке до епідемічного. Епідемічний сезон грипу триває орієнтовно з вересня-жовтня по березень-квітень кожного року. У цей час найбільший ризик заразитися смертельно небезпечним захворюванням.


Хвороби серця можна контролювати

— 5 січня 2016 —

Учені Клівлендської клініки Лернера при науково-дослідному інституті в Огайо довели, що між кишковими бактеріями і серцево-судинними захворюваннями існує зв'язок. Контроль рівня цих бактерій запобігає хворобам серця, що пов'язані з надмірним уживанням червоного м'яса, яєць і жирних молочних продуктів.


Учені встановили, що кава на 24% підвищує витривалість людини

— 5 січня 2016 —

Співробітники Університету Джорджії виявили несподіваний ефект кави, що впливає на спортивні показники. 


Рак можна запобігти, змінивши спосіб життя

— 5 січня 2016 —

Більшість випадків рака пов'язані з нездоровим способом життя, а не з генетичною схильністю. Про це завили експерти Cancer Research UK, британської організації, що займається вивченням раку.


Чим небезпечне передозування вітаміном А

— 5 січня 2016 —

Надлишок вітаміну А вперше зареєстрований в арктичних дослідників, які харчувалися в основному печінкою арктичних тварин, багатою цим вітаміном.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс