Традиційна медицина

Курячі яйця й холестерин: учені реабілітують продукт

— 3 березня 2016 —

Ще на початку 70-х років ХХ століття американські вчені вперше виявили, що курячі яйця (точніше, їхні жовтки) містять підвищену кількість холестерину, що теоретично здатний відкладатися на внутрішніх стінках судин у вигляді бляшок. "Бляшки" поступово закривають просвіт артерій і тим самим викликають кисневе голодування життєво важливих органів - серця й головного мозку.


Плавання благотворно впливає на весь організм

— 24 лютого 2016 —

Усім відомо, що заняття спортом корисні для гармонічного фізичного розвитку дитини. Для дихальної системи та розвитку витривалості корисна легка атлетика, для спритності й гарної координації підійде фігурне катання. Але є один вид спорту, який благотворно впливає практично на всі системи організму. Це плавання!


Ефективність роботи мозку пов'язана з часом року

— 24 лютого 2016 —

За винятком періоду нічного сну наш мозок щомиті виконує найскладнішу розумову роботу, у якій бере участь як свідомість, так і підсвідомість. Але, як з'ясовується, продуктивність такої роботи тісно пов'язана з тим, зима надворі чи літо.


Новий препарат від старіння на третину продовжив життя...

— 24 лютого 2016 —

Препарат для вповільнення старіння, досліджуваний фахівцями клініки Майо, на 35 відсотків збільшив тривалість життя піддослідних тварин. 


Від онкологічних захворювань щорічно вмирає 80 тисяч українців

— 17 лютого 2016 —

Про це на прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби проти раку повідомив заступник директора з наукової праці Національного інституту рака Сергій Коровін.


Як здійснювати профілактику раку. Порада лікаря

— 17 лютого 2016 —

Регулярні обстеження дозволять знизити ризики онкозахворювань і виявити рак на ранній стадії.


Депресія, психоз, безсоння - винуваті нейромедіатори дофамін і серотонін

— 10 лютого 2016 —

Відчуття пригніченості, дефіциту уваги, мотивації для завершення справ і поява схильності до азартних ігор є ознаками дефіциту двох головних хімічних речовин мозку: дофаміну і серотоніну.


Учені встановили найбільш підходящий час для сніданку

— 10 лютого 2016 —

Британські фахівці з області дієтології назвали найбільш підходящий для сніданку час. Це пов'язане з тим, що в країні зараз проходить Національний тиждень сніданку, пише Independent.


Вірус папілoми людини: міфи та факти

— 10 лютого 2016 —

Вірус папілoми людини (ВПЛ) є найпоширенішим  з тих вірусів, що передаються статевим шляхом.


Жінки краще чоловіків захищені від грипу

— 3 лютого 2016 —

Американські вчені  в ході тривалих досліджень зуміли довести, що жінки краще захищені від грипу, чим чоловіки. Результати роботи фахівців опубліковані в провідному науковому виданні «Journal of Physiology».



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс