Традиційна медицина

Жительку Чернігівщини визнали найстаршою жінкою України

— 29 березня 2017 —

Жительці села Жадово Семенівського району Чернігівщини, 116-літній Христині Нагорній, вручили диплом «Книги рекордів України» як найстаршій за віком жінці нашої держави.


Ожиріння в підлітковому віці значно підвищує ризик розвитку рака печінки

— 29 березня 2017 —

Учені з лікарні Каролінського інституту проаналізували дані більше 1, 2 мільйони чоловіків зі Швеції. Фахівців цікавило, як Індекс маси тіла (ІМТ) у віці 17-19 років впливає на ризик хвороб печінки в майбутньому. 


Ліки для хронічно хворих гіпертонією, цукровим діабетом і астмою незабаром будуть видавати безкоштовно

— 23 березня 2017 —

З 1 квітня в Україні почнуть видавати безкоштовні ліки для хронічно хворих гіпертонічними захворюваннями, цукровим діабетом II типу й бронхіальною астмою. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.


Як і коли пити мінеральну воду

— 23 березня 2017 —

Здоровим людям лікарі радять випивати склянку мінеральної води перед сніданком. Після ранкової зарядки випийте мінералку маленькими ковтками. Це відновить водний баланс. Якщо ви застуджені, мінеральна вода допоможе зміцнити імунітет і вивести з організму токсини.


Перехід на літній час

— 22 березня 2017 —

Коли переводити стрілки годинників і як пережити перехід на літній час із найменшими наслідками для здоров'я


Вітамін D захищає від застуди та грипу не гірше щеплень

— 15 березня 2017 —

Можливо, у профілактиці грипу скоро буде зроблений істотний крок уперед. Згідно з дослідженням, опублікованим в одному із найвпливовіших медичних журналів світу - в BMJ (British Medical Journal) - запобігати зараженню грипом відмінно допомагає застосування гарно відомого нам вітаміну.


Названі найнебезпечніші шкірні захворювання

— 9 березня 2017 —

Перелік, складений американськими вченими, містить у собі дерматит, вугровий висип, кропивницю, псоріаз, вірусні захворювання шкіри, грибкові інфекції, коросту, меланому, піодермію, рак шкіри (крім меланоми), пролежні й осередкову алопецію.


Спостерігати за птахами корисно для психічного здоров'я

— 9 березня 2017 —

Співробітники Університету Ексетера проаналізували дані більше 270 людей і виявили, що добровольці, які жили в районах з великою кількістю птахів, дерев і кущів, рідше страждали від депресії, тривоги та стресу. А учасники, які проводили на вулиці менше часу, чим звичайно, часто скаржилися на тривогу й депресію. 


Учені стверджують, що противірусна терапія грипу під час вагітності безпечна для плода

— 9 березня 2017 —

Приймання вагітними жінками противірусних препаратів із класу інгібіторів нейрамінідази з метою профілактики та лікування грипу не несе загрози для здоров'я плода.


Як знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань

— 9 березня 2017 —

За даними ВООЗ, серцево-судинні захворювання як і раніше є основною причиною смерті в усьому світі. Примітно, що смертність внаслідок цього різновиду патології на першому місці навіть у такій, здавалося б, благополучній в медичній області країні, як США, де на охорону здоров'я виділяється рекордна сума грошей.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс