Традиційна медицина

Водити автомобіль при недосипанні також небезпечно, як і в нетверезому вигляді

— 17 серпня 2017 —

Нове дослідження, проведене співробітниками компанії Medisys, показало, що регулярне недосипання (менше 6 годин сну) може привести до тих же наслідків, що й зловживання алкоголем. Нестача сну збільшує ризик ожиріння, депресії, інфарктів і інсультів.


Храп може бути раннім симптомом розвитку деменції

— 17 серпня 2017 —

За даними нового дослідження, проведеного в Гарвардському університеті, розлад дихання, що порушує сон, може привести до погіршення пам'яті, уваги й розвитку слабоумства. Найбільш високому ризику піддаються люди, у яких також є генетична схильність до хвороби Альцгеймера, пише Deccan Chronicle.


Пити антибіотики курсом шкідливо?

— 17 серпня 2017 —

Фахівці Брайтонської і Сассексської медичної школи запропонували позбутися неправильного підходу до прийому антибіотиків.


Найшкідливіші комбінації продуктів

— 17 серпня 2017 —

Багато з нас знають, яка їжа є корисною, а яка ні. Однак далеко не всім відомо про корисні та шкідливі комбінації продуктів.


У світі стало менше смертей від ВІЛ і Сніду

— 9 серпня 2017 —

Доповідь Організації Об'єднаних Націй по ВІЛ/Сніду (Unaids) показала, що смертність від ВІЛ/Сніду знизилася за останнє десятиліття з 1,9 мільйонів людей на рік до 1 мільйона людей (дані 2005 і 2016 років, відповідно).


Несподіване рішення: в Англії заборонили гомеопатію й фітотерапію

— 9 серпня 2017 —

Національна служба охорони здоров'я Великобританії (NHS) оголосила про заборону гомеопатії та фітотерапії й вирішила припинити фінансування службами охорони здоров'я десятка лікарських засобів, що належать до гомеопатичних.


Підсолоджувачі шкідливі так само, як цукор

— 9 серпня 2017 —

Огляд 37 досліджень властивостей підсолоджувачів, проведений фахівцями Університету Манітоби (Вінніпег, Канада), показав, що й підсолоджувачі, і цукор рівною мірою негативно впливають на втрату ваги і гальмують процес схуднення.


Рятуємося від літньої спеки

— 9 серпня 2017 —

Літо триває. В Україні встановилася спекотлива погода. Висока температура повітря може привести до погіршення самопочуття і здоров'я. Як уберегтися від негативного впливу спеки?


Вітамінні добавки не завжди корисні

— 9 серпня 2017 —

Дослідники Університету Джона Хопкінса провели масштабне вивчення корисності вітамінів, і виявилося, що прийом вітамінних добавок не завжди є корисним.  


Є прямий зв'язок між щедрістю й щастям

— 3 серпня 2017 —

Учені Університету Цюріха виявили, що щедрість робить людей щасливими й викликає відчуття задоволення в головному мозку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс