Традиційна медицина

Медики розповіли про лікувальний ефект харчової соди

— 21 лютого 2021 —

Звичайна харчова сода може мати терапевтичний ефект щодо деяких проблем зі здоров'ям.

 

Продукт, який зменшує прояви стресу

— 21 лютого 2021 —

Заїдати стрес не можна. Це призводить до набору зайвої ваги та ще більшого погіршення емоційного стану людини. Та, якщо споживати будь-які продукти харчування в міру - це лише посприяє знятті напруги та виробленню ендорфінів. Лідером з вироблення триптофану в крові є шоколад.


У Львові провели п’ять трансплантацій за день

— 21 лютого 2021 —

10 лютого в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели п’ять операцій з пересадки органів - провели трансплантацію серця, печінки та нирок. Завдяки органам 45-річної львів’янки лікарі врятували чотири життя.


Як розпізнати низький рівень гемоглобіну й підвищити його

— 21 лютого 2021 —

Без подиху життя немає. Це очевидно. Але в організмі є речовини, без яких сам подих став би даремним. Одна з них — гемоглобін. Так називається білок, що входить до складу крові.


Скільки знеболюючих можна пити в день?

— 12 лютого 2021 —

Чітка рекомендація лікарів-неврологів — в один день краще вживати максимум дві таблетки, якщо мова йде про нестероїдні протизапальні препаратах (НПЗП). Але набагато важливіше те, скільки таблеток людина випиває на місяць.


Біль у сонячному сплетенні: причини й характер

— 12 лютого 2021 —

Болі в сонячному сплетенні підступні тим, що самостійно складно визначити їхню причину. Викликати неприємні відчуття можуть, як безпосередньо травми самого сплетення, так і уражені внутрішні органі. Болі можуть бути колючими, різкими й сильними або такими, що давлять, тупими й ниючими. Вони можуть з’являтися приступами, «тягнучий» біль може бути й постійним.


КТ, МРТ, УЗД, рентген: які бувають дослідження й навіщо вони потрібні

— 6 лютого 2021 —

Стоматологи часто призначають рентген порожнини рота, а в гінеколога без УЗД не обійтися. Наскільки небезпечні ці дослідження й для чого потрібні?


Науковці із Токіо назвали овоч, який замінить таблетки від тиску

— 6 лютого 2021 —

Наукові співробітники Токійського медичного і стоматологічного університету поділилися підсумками досліджень виданню «Food Science and Nutrition», в якому описали вплив томата на тиск.


Злегка підвищена температура

— 5 лютого 2021 —

В епоху пандемії багато людей почали регулярно вимірювати температуру. І деякі виявили, що вона регулярно підвищується до умовних 37,2°С.


З діабетом можна впоратися не тільки ліками

— 20 січня 2021 —

Діабетом у світі страждають мільйони людей. Однак при тому, що це пожиттєвий стан, з ним можна боротися не тільки за допомогою медицини і ліків, а й у домашніх умовах. Знизити ризик діабету, підвищення рівня цукру в крові можна зміною розпорядку свого дня, в який входять харчування і фізична активність.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс