П'ять речей, які вбивають нашу пам'ять

13 березня 2013

Пам'ять - це чудо людської біології, суть людського життя, але, проте, процес настільки складний, що дотепер повністю не зрозумілий і не вивчений. 

Як фізіологічний процес зберігання й пошуку інформації, пам'ять не досконала, а, отже, вразлива для певних деструктивних сил. Ці сили можуть бути як внутрішніми, так і зовнішніми і можуть впливати на будь-яку ділянку пам'яті: сенсорну, довгострокову або короткострокову. Існують убивці пам'яті, уникаючи впливу яких можна допомогти мозку функціонувати й за максимумом використовувати свої можливості.

ПАЛІННЯ

Кілька проведених досліджень показали, що у великого відсотка курців, особливо середнього й старшого віку, спостерігається зниження як пам'яті, так і загальних когнітивних здібностей.

НЕДОЇДАННЯ

Як і будь-який двигун, людський мозок має потребу в паливі, а саме в глюкозі. Якщо мозок одержує недостатньо палива, він не може функціонувати належним чином.

ГЕРПЕС

У більшості випадків герпес не змусить вас забути ім'я вашого колеги або місце, куди ви поклали ключі.

Але існує більш серйозна форма інфекції, відома як герпес енцефаліту, що може викликати серйозну втрату пам'яті. Герпес енцефаліту - це запалення головного мозку, одна з найсерйозніших інфекцій центральної нервової системи.

СТРЕСОВІ СИТУАЦІЇ

Психоаналіз ґрунтується на тій ідеї, що стресові ситуації відбирають частку пам'яті й відправляють спогади, що знаходяться у ній, у недоступні куточки підсвідомості.

ГІПНОЗ

Те, що робиться під час гіпнозу, зазвичай забувається. Цей феномен називається постгіпнотичною амнезією. Причому це трапляється тільки з тими людьми, хто перед гіпнозом заздалегідь упевнений у тому, що все, що відбувається під час нього, вони забудуть. Однак, це дія тимчасового ефекту, тому що більшість подій можуть бути легко відтворені в пам'яті спеціально підібраними фразами або діями.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6512 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс