Продукти, які не варто вживати перед сном

19 грудня 2012

Незалежно від того, зосереджені ви на максимальній втраті жиру або наборі м'язової маси, певні продукти завжди повинні бути виключені з раціону перед сном, якщо звісно ви не хочете трохи потовстішати.

НАЙЧАСТІША ПОМИЛКА - ЦЕ СУВОРА ДІЄТА

Пам'ятайте, практикуючи різні жорсткі дієти ви піддаєте ваш організм великому ризику виснаження. Так може ви і схуднете, і доможетеся результатів, на які ви сподівалися, але що буде відбуватися у вашій ендокринній системі в цей момент?

МОЛОКО

Хоча цей продукт і вважається відносно здоровим джерелом білка і кальцію, проблема в тому, що у склянці молока великий вміст лактози. Лактоза - це вуглевод, а вуглеводи на ніч - це жир. До того ж, деякі люди взагалі не перетравлюють лактозу або перетравлюють з труднощами.

МАКАРОННІ ВИРОБИ

Наступні у нашому списку продукти, які необхідно уникати перед сном, це макарони.

ШОКОЛАД

Шоколад є не тільки продуктом з великою кількістю цукру та жиру, він також містить кофеїн. Якщо ви чутливі до цього стимулятора, шоколад може позбавити вас дорогоцінного сну, а вам потрібно щоб ваше тіло відновилося після денного навантаження.

У результаті, ваш прогрес буде куди скромнішим і великого зростання м'язової маси ви не отримаєте. У спортсменів які погано висипляються підвищується рівень кортизолу в крові, а він стимулює руйнування м'язової тканини.

І не забувайте, що кофеїн збуджує нервову систему, а в нічний час це як мінімум не практично і не потрібно будь-якій людині. Також не забувайте, що якщо ви живете в Україні, то шоколаду у нас не існує. У шоколад додається кокосова олія, що містить велику кількість жиру.

ВЕЛИКІ ОБСЯГИ М'ЯСА

Часта помилка: "якщо я сьогодні перед сном з’їм кілограм білка, то завтра я прокинуся з біцепсом 45 см".

Ви знаєте, що вашому тілу будуть необхідними амінокислоти та білки для ремонту і нарощування м'язової маси протягом наступних восьми годин сну. Ви також знаєте, що білок має незначний вплив на рівень цукру в крові, що робить його гарним дієтичним вибором у нічний час.

Так, це все правда, але все необхідно робити в міру. Звичайно вам потрібна певна кількість білка але визначати її потрібно виходячи з власної ваги.

Пам'ятайте, що зайвий білок не нарощує м'язи, а переробляється організмом, що сильно навантажує вашу травну систему і не сприяє здоровому сну.

СЕЛЕРА

Якщо ви на суворій дієті та виключили всі жири, то напевно овочі становлять основу вашого раціону.

Селера діє як сечогінний засіб в організмі, тому її не рекомендується їсти на ніч. Якщо ви хочете повноцінно виспатися, то часті пробудження через потребу вам не підуть на користь.

ФРУКТОВИЙ СІК

І нарешті часта помилка - це пити фруктовий сік на ніч: апельсиновий, грейпфрутовий, журавлинний. Фруктові соки містять багато цукру і провокують сплеск рівня інсуліну вночі.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6389 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс