Життя з діабетом

8 серпня 2012

Діабет у більшості випадків невиліковний. Але все-таки існує можливість підтримувати його на тому рівні, щоб можна було жити практично як всі здорові люди, необхідно буде лише обмежувати себе у харчуванні.

Для цього варто дотримуватися і завжди пам'ятати про наступні основні правила: дієта, рухова активність, прийом трав і правильний психологічний настрій. А тепер про кожну складову більш докладно.

Внесення відповідних змін у харчування приводить до зниження рівня цукру у крові. Щоб обходитися без ін'єкцій інсуліну, але при цьому почувати себе нормально, варто виключити вживання солодкостей, цукру, цукромістячих напоїв (кока-коли, лимонаду, фруктових соків і т.д.). У той же час варто обмежити вживання жирів. Корисні всі види овочів, найкраще у сирому вигляді. А приймати їжу необхідно невеликими порціями 5-6 разів на добу.

Регулярна рухова активність необхідна для поліпшення кровообігу та підвищення витривалості. А що вибрати: біг, йогу, танці, плавання або щось інше, кожний зможе вирішувати сам. Тільки варто пам'ятати про те, що займатися потрібно регулярно, а збільшувати навантаження поступово.

Що стосується прийому трав, при діабеті рекомендується застосовувати відвар шовковиці. Шовковиця володіє здатністю знижувати рівень цукру, має загальзміцнювальну, протизапальну та вітамінну дію. Для приготування відвару 2 ст.л. здрібненого коріння, кори та листя шовковиці необхідно залити 0,5 літра окропу, кип'ятити 5 хвилин, потім настояти одну годину та процідити. Пити його необхідно протягом дня маленькими порціями.

Психологічний настрій при лікуванні діабету грає не останню роль. Він полягає в тому, що потрібно радуватися життю і насолоджуватися кожною його миттю. Потрібно вчитися боротися зі стресами і розглядати їх як можливість стати сильнішими та менш вразливими.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6300 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс