Вживання сиру допомагає попередити діабет

1 серпня 2012

Щоденне вживання в їжу 55 грамів сиру або йогурту знижує ризик захворювання цукровим діабетом другого типу.

Про це повідомляє британська газета Daily Mail з посиланням на результати дослідження, опубліковані в журналі American Journal of Clinical Nutrition.

На думку авторів дослідження, вживання в їжу двох шматочків (55 грамів) сиру на день знижує ймовірність занедужати цукровим діабетом другого типу (інсулінонезалежний діабет) на 12%, настільки ж знижує ризик захворювання еквівалентна кількість йогурту.

До такого висновку прийшли вчені з Данії та Великобританії, проаналізувавши дієту європейців, з яких майже 16,8 тисячі при первинному обстеженні були визнані здоровими, і 12,4 тисячі хворіли на діабет другого типу, говориться в повідомленні.

Результати, отримані вченими, суперечать більшості сучасних дієт, що рекомендують діабетикам знизити або повністю виключити споживання продуктів з високим вмістом жирів.

Однак автори дослідження стверджують, що не всі насичені жири приводять до збільшення ризику захворювання. Крім цього, у кисломолочних продуктах, очевидно, містяться речовини, що попереджають діабет.

Відповідно до першої гіпотези, бактерії-«пробіотики», які містяться в йогурті, знижують рівень холестерину в крові і допомагають організму виробляти вітаміни для запобігання хвороби. Друга гіпотеза призначає основну роль вітаміну D, кальцію та магнію, якими багаті молочні продукти.

Разом з тим, учені попереджають, що важливо не «перегинати палку» з вживанням молочних продуктів. Головною заставою здоров'я, на їхню думку, як і раніше залишається збалансована дієта, при якій людина вживає в їжу багато фруктів, овочів, мало солі та жирного.

Нагадаємо, шведські вчені виявили, що дієта з високим вмістом жирів і низьким вмістом вуглеводів корисна пацієнтам, що страждають діабетом другого типу.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5804 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс