Кулінарія

Як приготувати домашній майонез за допомогою блендера?

— 4 вересня 2013 —

Батьківщиною майонезу є місто Майон, розташоване на острові Менорка у Середземному морі. Вважається, що саме спритний француз придумав цей соус, змішавши індичі яйця і маслинову олію.


Рулетики з баклажана з фетою

— 4 вересня 2013 —

2 середніх баклажани, 2 помідори, 120 г фети, 1 ст. л. маслинової олії, маленька жменька листя петрушки, 70 г половинок волоських горіхів.


Сирники з сушеною вишнею

— 4 вересня 2013 —

400 г сиру, 3 ст. л. манки, 4 ст. л. борошна, 2 яйця, 2 ст. л. сметани, щіпка солі, цукор - за смаком, сушена вишня або інші сухофрукти за смаком (ізюм, чорнослив, курага).


Сирний французький хліб

— 4 вересня 2013 —

25 г свіжих дріжджів (можна замінити 1 ч. л. сухих), 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 220 мл води, 1 ст. л. маслинової олії, 450 г борошна (може піти більше або менше), 150 г тертого напівтвердого сиру.


Сирні кульки

— 28 серпня 2013 —

500 г твердого сиру, натертого на дрібній тертці, 3-4 яйця (залежить від розміру), зовсім трохи солі й перцю, 2-3 ст. л. борошна в тісто та додатково на обвалювання.


Салат «Цезар» з куркою

— 28 серпня 2013 —

200 г курячого філе, 100 г помідорів чері (або 1 звичайний помідор), 50 г пармезану, пучок салату (бажано сорту ромен), половина білого батона, 1 зубочок часнику, маслинова олія, сіль, перець.
Заправлення: 2 жовтки, 100 мл маслинової олії, 3 ст. л. лимонного соку, 1-2 зубочки часнику, 1-2 ч. л. гірчиці, сіль.


Курка в молочно - часниковому соусі

— 28 серпня 2013 —

Куряче м'ясо без кісток (філе або зі стегна) - 250 г, цибуля велика - 1 шт., молоко - 400 мл, часник - 4 зубки, борошно - 3 ч. л., сіль і перець - за смаком, зелень.


Готуємо на Горіховий Спас

— 28 серпня 2013 —

На Горіховий Спас прийнято готувати різні страви з додаванням горіхів і пригощати ними всіх рідних і близьких. Радимо послідувати традиції предків.


Кавун і диня на нашому столі

— 28 серпня 2013 —

Шматочок соковитого, солодкого, ароматного кавуна або не менш смачної та корисної дині може бути не тільки чудовим десертом після смачного обіду, але й інгредієнтом деяких оригінальних страв. Кілька таких страв ми пропонуємо нижче.


Яблучно-грушевий пиріг

— 21 серпня 2013 —

1 велика спіла, але щільна груша, 1 велике кисло-солодке яблуко, 1/2 лимона, 50 г вершкового масла, 1/4 ч. л. меленої кориці, 2 ст. л. цукру.
Для тіста: 100 г вершкового масла кімнатної температури, 100 г цукру, 170 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 50 г меленого мигдалю, 3 яйця, 2 ст. л. молока, 1 ст. л. ванільного цукру.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс