Кулінарія
Як приготувати домашній майонез за допомогою блендера?
— 4 вересня 2013 —
Батьківщиною майонезу є місто Майон, розташоване на острові Менорка у Середземному морі. Вважається, що саме спритний француз придумав цей соус, змішавши індичі яйця і маслинову олію.
Рулетики з баклажана з фетою
— 4 вересня 2013 —
2 середніх баклажани, 2 помідори, 120 г фети, 1 ст. л. маслинової олії, маленька жменька листя петрушки, 70 г половинок волоських горіхів.
Сирники з сушеною вишнею
— 4 вересня 2013 —
400 г сиру, 3 ст. л. манки, 4 ст. л. борошна, 2 яйця, 2 ст. л. сметани, щіпка солі, цукор - за смаком, сушена вишня або інші сухофрукти за смаком (ізюм, чорнослив, курага).
Сирний французький хліб
— 4 вересня 2013 —
25 г свіжих дріжджів (можна замінити 1 ч. л. сухих), 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 220 мл води, 1 ст. л. маслинової олії, 450 г борошна (може піти більше або менше), 150 г тертого напівтвердого сиру.
Сирні кульки
— 28 серпня 2013 —
500 г твердого сиру, натертого на дрібній тертці, 3-4 яйця (залежить від розміру), зовсім трохи солі й перцю, 2-3 ст. л. борошна в тісто та додатково на обвалювання.
Салат «Цезар» з куркою
— 28 серпня 2013 —
200 г курячого філе, 100 г помідорів чері (або 1 звичайний помідор), 50 г пармезану, пучок салату (бажано сорту ромен), половина білого батона, 1 зубочок часнику, маслинова олія, сіль, перець.
Заправлення: 2 жовтки, 100 мл маслинової олії, 3 ст. л. лимонного соку, 1-2 зубочки часнику, 1-2 ч. л. гірчиці, сіль.
Курка в молочно - часниковому соусі
— 28 серпня 2013 —
Куряче м'ясо без кісток (філе або зі стегна) - 250 г, цибуля велика - 1 шт., молоко - 400 мл, часник - 4 зубки, борошно - 3 ч. л., сіль і перець - за смаком, зелень.
Готуємо на Горіховий Спас
— 28 серпня 2013 —
На Горіховий Спас прийнято готувати різні страви з додаванням горіхів і пригощати ними всіх рідних і близьких. Радимо послідувати традиції предків.
Кавун і диня на нашому столі
— 28 серпня 2013 —
Шматочок соковитого, солодкого, ароматного кавуна або не менш смачної та корисної дині може бути не тільки чудовим десертом після смачного обіду, але й інгредієнтом деяких оригінальних страв. Кілька таких страв ми пропонуємо нижче.
Яблучно-грушевий пиріг
— 21 серпня 2013 —
1 велика спіла, але щільна груша, 1 велике кисло-солодке яблуко, 1/2 лимона, 50 г вершкового масла, 1/4 ч. л. меленої кориці, 2 ст. л. цукру.
Для тіста: 100 г вершкового масла кімнатної температури, 100 г цукру, 170 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 50 г меленого мигдалю, 3 яйця, 2 ст. л. молока, 1 ст. л. ванільного цукру.
1 | ... | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |