Кулінарія
Курячі гомілки «а ля крем»
— 16 жовтня 2013 —
Курячі гомілки - 700-800 г, печериці - 400 г, цибуля-порей (біла частина) - 1 шт., гірчиця дижонська - 1 ч. л., сметана - 200 г, вино сухе біле - 150 мл, зелена цибуля, сіль, перець, рослинна олія.
Пиріг з потрійною начинкою і яблуками
— 16 жовтня 2013 —
Тісто: молоко - 125 мл, масло вершкове - 50 г, цукор - 75 г, яйце - 2 шт., дріжджі свіжі - 18 г або сухі - 6 г, сіль, борошно 370-400 г;
начинка: молоко 100 мл, мак 50 г, горіхи волоські 50 г, ізюм 50 г, цукор 50 г, ром 1 ст. л., яблуко (кисле) 3 шт.
Салат з копченої скумбрії
— 9 жовтня 2013 —
Скумбрія копчена - 0,5 шт., яйце куряче - 3 шт., яблуко - 2 шт., огірок свіжий - 1 шт., майонез - 100 мл, зелений горошок консервований - 80 г.
Мандариновий мармелад
— 9 жовтня 2013 —
Сік 3 мандаринів, 1 пакетик (10 г) агар-агару, якщо немає, можна замінити желатином, 1 склянка цукру, можна додати трохи лимонної кислоти або соку (хто любить покисліше).
Часникові булочки
— 9 жовтня 2013 —
Для тіста: 400 г борошна, 20 г цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. сухих дріжджів (4 г) або 8 г свіжих, 260 мл молока, 30 г вершкового масла.
Начинка: 60 г м'якого вершкового масла, 5-6 зубків часнику, 2 ч. л дрібно порубаної зелені (петрушки, кропу).
Для змащення: 1 яйце + 1 ст. л. молока.
Рецепти з яблук: мочені, яблучне варення, компот
— 9 жовтня 2013 —
Що можна зробити з яблук? Звичайно ж, заготівлі - яблучне варення, джем, сік, компот і багато чого іншого. Ось кілька варіантів, включаючи смачні мочені яблука.
Домашня халва? Легко!
— 9 жовтня 2013 —
2 склянки очищеного насіння, 1 склянка борошна, 1/2 склянки соняшникової олії, 1/2 склянки води, 1/2 склянки цукру.
Булочки з маком
— 9 жовтня 2013 —
1,5 ст. л. сухих активних дріжджів, 60 мл теплої води (не тепліше 45°С), 170 г вершкового масла, 50 г цукру, 2 яєчних жовтки, 1 ч. л. білого винного або яблучного оцту, 1 ч. л. ванільного екстракту (або 10 г ванільного цукру, або ванілін на кінчику ножа), 80 г сметани, 420 г борошна + ще трохи для присипки столу, 1/2 ч. л. солі.
Для начинки: 100 г маку, 150 г цукру, 2 ст. л. розм'якшеного вершкового масла.
Гриби в сметані
— 3 жовтня 2013 —
Гриби - 200 г, цибуля ріпчаста - 1/2 шт., сметана - 2 ст. л., цибуля зелена - 4 пера, часник - 1 зубок, чебрець - 1/2 ч. л., рослинна олія - 2 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Грибна ікра
— 3 жовтня 2013 —
5 кг свіжих грибів (лисички, опеньки, білі, підберезники, красноголовці), 1/2 кг цибулі, 1 скл. рослинної олії, 1 скл. крупної солі.
На кожну півлітрову банку: 1 ст. л. яблучного оцту, кілька гілочок кропу і петрушки.
1 | ... | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |