Кулінарія
Суп Харчо
— 5 листопада 2014 —
500 г філе яловичини, 200 г рису, 100 г волоських горіхів, 150 г соусу ткемалі, 150 г цибулі, 3-4 зубки часнику, 2 ч. л. хмелі-сунелі, червоний перець, перець горошком, сіль, зелень за смаком - краще кінзи, але можна петрушки, естрагону, райхона.
Свинячий шашлик, маринований у пиві
— 5 листопада 2014 —
Свинина напівжирна - 2 кг, сіль - 2 ст. л., пиво темне - 2 пляшки по 0,33 мл, перець чорний грубого помелу - 1 ст. л., часник сушений - 1 ст. л., кріп сушений - 1 ст. л., приправа для свинини - 2 ст. л., лавровий лист - 5-6 шт., цибуля ріпчаста.
Салат з печеним гарбузом і бринзою
— 5 листопада 2014 —
Пучок салатної зелені, 100 г м'якої бринзи, чверть середнього гарбуза, щіпка коріандру, щіпка зіри, чорний перець, сіль, вершкове масло.
Для заправлення: 1 ч. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, 3 ст. л. маслинової олії, чорний перець, сіль.
Бісквітне печиво «Савоярді»
— 5 листопада 2014 —
3 маленькі яйця; 60 г цукру; 75 г борошна; сіль; 30 г цукрової пудри + 25 г цукру для посипання.
Обліпиха: корисні властивості унікальної ягоди
— 5 листопада 2014 —
Хто сказав, що золото не росте на деревах, той, напевно, не бачив обліпихи. Її сік, варення, заморожені ягоди знайдуться в домашніх засіках майже кожної родини: вони незамінні, якщо хтось приболів або просто схотілося смачненького.
Рецепт «Спанакопіта»
— 30 жовтня 2014 —
Традиційна грецька кухня має безліч шанувальників серед людей, які проживають далеко за межами цієї країни. Вона являє собою класичну середземноморську кухню, де в приготуванні страв використовується безліч трав, спецій та овочів, а також оливкова олія.
Свинина тушкована з квашеною капустою
— 29 жовтня 2014 —
Свинина (м'якоть) - 500 г, капуста квашена - 400 г, цибуля ріпчаста - 1-2 шт., перець солодкий болгарський - 1-2 шт., бульйон м'ясний - 500 мл, сіль, чорний і червоний мелений перець - за смаком, цукор - 1 ст. л., кмин - за бажанням і смаком, паприка мелена - 1 ст. л., часник - 1 зубок, олія рослинна - 2-3 ст. л.
Кузикм’яки
— 29 жовтня 2014 —
Кузикм’яки - це гарячі перепічки з прісного тіста, складені навпіл, з будь-якою начинкою: будь то картопля з цибулею, пшенична каша з маслом, гарбузове пюре, мак, і ще безліч варіантів! Це чудова страва татарської кухні.
Помідори в сирному клярі
— 29 жовтня 2014 —
2 яйця, 2 ст. л.крохмалю, 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. сметани, 50 г тертого сиру, по 1/4 ч. л. солі, білого перцю, базиліка, соди, на таку кількість кляру - 3 помідори середнього розміру.
Оселедчик домашнього засолу
— 29 жовтня 2014 —
На 2 рибки: 250 мл кип'яченої прохолодної води, гвоздика - 3 шт., коріандр зерна - 0,5 ч. л., сіль - 1,5-2 ч. л., цукор - 0,5 ч. л., лавр. лист - 2 шт., перець чорн. горошок - 6 шт.
1 | ... | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | ... | 220 |