Кулінарія

Суп Харчо

— 5 листопада 2014 —

500 г філе яловичини, 200 г рису, 100 г волоських горіхів, 150 г соусу ткемалі, 150 г цибулі, 3-4 зубки часнику, 2 ч. л. хмелі-сунелі, червоний перець, перець горошком, сіль, зелень за смаком - краще кінзи, але можна петрушки, естрагону, райхона.


Свинячий шашлик, маринований у пиві

— 5 листопада 2014 —

Свинина напівжирна - 2 кг, сіль - 2 ст. л., пиво темне - 2 пляшки по 0,33 мл, перець чорний грубого помелу - 1 ст. л., часник сушений - 1 ст. л., кріп сушений - 1 ст. л., приправа для свинини - 2 ст. л., лавровий лист - 5-6 шт., цибуля ріпчаста.


Салат з печеним гарбузом і бринзою

— 5 листопада 2014 —

Пучок салатної зелені, 100 г м'якої бринзи, чверть середнього гарбуза, щіпка коріандру, щіпка зіри, чорний перець, сіль, вершкове масло. 
Для заправлення: 1 ч. л. меду, 1 ст. л. лимонного соку, 3 ст. л. маслинової олії, чорний перець, сіль.


Бісквітне печиво «Савоярді»

— 5 листопада 2014 —

3 маленькі яйця; 60 г цукру; 75 г борошна; сіль; 30 г цукрової пудри + 25 г цукру для посипання.


Обліпиха: корисні властивості унікальної ягоди

— 5 листопада 2014 —

Хто сказав, що золото не росте на деревах, той, напевно, не бачив обліпихи. Її сік, варення, заморожені ягоди знайдуться в домашніх засіках майже кожної родини: вони незамінні, якщо хтось приболів або просто схотілося смачненького.


Рецепт «Спанакопіта»

— 30 жовтня 2014 —

Традиційна грецька кухня має безліч шанувальників серед людей, які проживають далеко за межами цієї країни. Вона являє собою класичну середземноморську кухню, де в приготуванні страв використовується безліч трав, спецій та овочів, а також оливкова олія.


Свинина тушкована з квашеною капустою

— 29 жовтня 2014 —

Свинина (м'якоть) - 500 г, капуста квашена - 400 г, цибуля ріпчаста - 1-2 шт., перець солодкий болгарський - 1-2 шт., бульйон м'ясний - 500 мл, сіль, чорний і червоний мелений перець - за смаком, цукор - 1 ст. л., кмин - за бажанням і смаком, паприка мелена - 1 ст. л., часник - 1 зубок, олія рослинна - 2-3 ст. л.


Кузикм’яки

— 29 жовтня 2014 —

Кузикм’яки - це гарячі перепічки з прісного тіста, складені навпіл, з будь-якою начинкою: будь то картопля з цибулею, пшенична каша з маслом, гарбузове пюре, мак, і ще безліч варіантів! Це чудова страва татарської кухні.


Помідори в сирному клярі

— 29 жовтня 2014 —

2 яйця, 2 ст. л.крохмалю, 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. сметани, 50 г тертого сиру, по 1/4 ч. л. солі, білого перцю, базиліка, соди, на таку кількість кляру - 3 помідори середнього розміру.


Оселедчик домашнього засолу

— 29 жовтня 2014 —

На 2 рибки: 250 мл кип'яченої прохолодної води, гвоздика - 3 шт., коріандр зерна - 0,5 ч. л., сіль - 1,5-2 ч. л., цукор - 0,5 ч. л., лавр. лист - 2 шт., перець чорн. горошок - 6 шт.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс