Кулінарія
Монастирська сирна паска
— 9 квітня 2015 —
На 1 кг сиру: 10 жовтків, 300 г цукру, 300 г масла, горіхи, ізюм, ваніль - за смаком.
Глазур для прикраси пасок
— 9 квітня 2015 —
Пудра цукрова - 1 склянка, білок яєчний - 1 шт., сік лимона - за смаком.
Гарячий «Наполеон» з картопляно-грибним кремом
— 9 квітня 2015 —
1 упаковка листкового бездріжджового тіста, 4 невеликі картоплини, 150 мл вершків, 1 велика цибулина, 100 г сиру, 300 г грибів, пучок зелені, сіль, перець, 2 ст. л. рослинної олії.
Печеня по-домашньому
— 9 квітня 2015 —
1 кг яловичини, 1,5-2 кг картоплі, 2 великі цибулинки, 3 морквини.
Риба в сметані
— 8 квітня 2015 —
Філе риби - 800 г, цибуля - 2 шт., вершкове масло - 1 ст. л., сік половини лимона, сіль, перець білий (мелений) - за смаком, сметана - 250 мл, борошно - 1 ст. л., кріп - 1/2 пучки.
Пиріг з грибами
— 1 квітня 2015 —
Для тіста: 200 г борошна, 100 г вершкового масла, щіпка солі, 2 яєчних жовтки.
Для начинки: 300 г грибів, 200 г сиру "гауда", 2 червоні цибулини, 1 ст. л. крохмалю, 1 яйце, 100 г вершків жирність 33%, 100 г сметани, сіль, перець - за смаком.
Фарширований короп
— 1 квітня 2015 —
1 короп вагою 1-1,5 г, шматок батона (приблизно 3 середніх скибочки), 100 г молока, 2 зубки часнику, 2 середні цибулини, пара жмень волоських горіхів, невеликий пучок петрушки, сіль і перець - за смаком.
Гречана розсипчаста каша з грибами та цибулею
— 1 квітня 2015 —
3 скл. води, 1,5 скл. гречаної крупи, 2 цибулини, жменя сухих білих грибів.
Як спекти найсмачнішу паску. Готуємося до Світлого Христового Воскресіння
— 1 квітня 2015 —
Незабаром наступить найголовніше свято для християн усього світу - світле Христове Воскресіння. Суворий і тривалий піст змінить пишне застілля, на якому головними продуктами будуть освячені в церкві паски та крашенки (фарбовані яйця).
Суп з курки по-римськи
— 25 березня 2015 —
1 курка вагою близько 1,5 кг, банка консервованої солодкої кукурудзи, 1 кг картоплі, 2-3 стебла селери, 2-3 невеликі моркви, 2 невеликі головки цибулі, 10 гілочок кинзи + 2 ст. л. нарубаної зелені, 2 лаврових листа, 1 ч. л. чорного перцю горошку, 60 мл свіжовижатого лимонного соку, сіль - за смаком.
1 | ... | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | ... | 220 |