Кулінарія
Картопляні кошички з оселедцем
— 17 грудня 2015 —
Картопля - 6 шт., сир - 30 г, яйце сире - 1 шт., сіль.
Начинка: філе оселедця - 250 г, сир м’який - 150 г, яблуко - 1 шт., цибуля синя - 1 шт., корнішони, майонез - 1 ст. л., кріп, журавлина, буряк, петрушка для прикраси.
Шоколадний бісквіт
— 17 грудня 2015 —
150 г вершкового масла, 150 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 150 г шоколаду, 2 яйця й 4 білки, 150 г борошна, 15-25 г какао, 1 ч. л. без верху розпушувача.
Курячі рулетики
— 17 грудня 2015 —
Листкове бездріжджове тісто - 500 г, філе курячих грудинок - 2 шт., кунжутне насіння, сіль, чорний мелений перець, рослинна олія для змазування.
Пісний апельсиновий кекс
— 17 грудня 2015 —
210 г пшеничного борошна, 250 мл апельсинового соку, 190 г цукру (можна зменшити 2 ст. л.) 80 г рослинної олії, 1 ст. л. тертої апельсинової цедри, 1 ст. л. яблучного оцту, 1 ч. л. питної соди, 1 ч. л. пекарського порошку, 1 ч. л. ванільного цукру, 1/2 ч. л. солі.
Зимові салати
— 17 грудня 2015 —
У холодні дні зовсім не хочеться похрустіти листиком салату або з'їсти освіжаючий салат зі свіжих огірків. Зимові салати більш щільні, ситні, теплі в прямому й у переносному значенні.
Куряча відбивна в картопляному клярі
— 10 грудня 2015 —
Куряче філе - 500 г, картопля - 4 шт., борошно - 2 ст. л., яйце куряче - 1 шт., майонез, сіль, перець, рослинна олія.
Апельсиновий хліб
— 10 грудня 2015 —
400 г борошна, 50 г + 6 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 пакетик сухих дріжджів (або 12 г свіжих), 1/2 ч. л. солі, 60 г + 80 г вершкового масла кімнатної температури, 80 мл молока, 50 мл води, 2 яйця, 2 апельсини, 150 г ізюму, 1 ч. л. меленої кориці.
Для глазурі: 125 г цукрової пудри, 2 ст. л. води.
Повітряні міні-піци
— 10 грудня 2015 —
Листкове бездріжджове тісто - 300 г, помідори черрі - 150-200 г, маслини без кісточок - 100 г, сир твердого сорту - 100-150 г, часник - 3 зубки, лимонний сік - 2 ст. л., майонез (замість майонезу прекрасно підійде натуральний йогурт)- 2 ст. л., кетчуп - 1 ст. л., гірчиця - 1 ст. л., маслинова олія - 1-2 ст. л., сушений базилік, суміш прованських трав, сіль.
Гречані котлети з грибами
— 10 грудня 2015 —
1 скл. гречаної крупи, 200-300 г грибів (печериці), 1 цибулина, 1 морквина, 100 г житнього хліба, часник, зелень, сіль, спеції «Для м'ясного фаршу»
Імбирне печиво: випічка з ароматом Нового року, що наближається
— 10 грудня 2015 —
Готувати імбирну випічку в Європі стали після того, як хрестоносці привезли зі своїх східних походів різні пряності та спеції. Традиція пекти печиво з імбиром швидко поширювалася, а пізніше про дивовижні ласощі довідалися й за океаном.
1 | ... | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | ... | 220 |