Кулінарія
Фарширований багет
— 25 серпня 2016 —
Багет - 2 шт., куряче філе - 1 куряча грудинка, печериці - 200 г, помідори - 3 шт., цибуля - 1 шт., зелень - за смаком, сметана - 250 г, сир - за смаком, сіль, перець - за смаком.
Карамельні млинчики з яблуками
— 25 серпня 2016 —
6 яблук, 120 г борошна, 250 мл молока, 125 мл води, 150 г цукру, 2 яйця, 1 лимон, 1/2 ч. л. кориці, 2 ст. л. вершкового масла, 250 мл сметани, 3 ст. л. цукрової пудри, сіль.
Листковий пиріг з лаваша із сиром
— 25 серпня 2016 —
Лаваш тонкий - 2 листи (великі), домашній сир - 300 г, бринза - 150 г, сир твердий - 150 г, яйце - 3 шт., кріп - 1 невеликий пучок, масло вершкове - 50 г, сіль і перець - за смаком.
Грушеве варення з маком і ваніллю
— 25 серпня 2016 —
400 г груш, 100 г цукру, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. маку, 0,5 стручка ванілі.
І знову - картопля
— 25 серпня 2016 —
Страви з картоплі не мають потреби в рекламі, усі господарки люблять і цінують картоплю. У будь-якому будинку вона займає на столі почесне місце. Картопля чудово сполучається з будь-яким продуктом: з рибою, м'ясом, грибами, молоком, овочами, травами. Картоплю смажать, варять, тушкують, запікають, печуть, роблять пюре, котлети, оладки, рагу. Картопля - другий хліб, а страви з картоплі - незамінні на кожному столі.
Сливова галета
— 17 серпня 2016 —
3-4 сливи, 1/3 чашки* і 2 ст. л. цукру, корінець свіжого імбиру (для 2 ч. л. імбирного соку), 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Тісто: 1 1/4 чашки борошна, 110 г холодного вершкового масла, 1/4 ч. л. солі, 1/4 чашки крижаної води, 1 яйце злегка збите для обмазування, цукор для посипання.
Італійський cирний хліб - швидка і смачна закуска
— 17 серпня 2016 —
Сир твердий - 340 г, вершкове масло - 110 г, зелена цибуля - 100 г, мак - 2 ч. л., буханець свіжого хліба.
Для начинки: печериці - 340 г, вершкове масло - 1 ст. л., свіжий чебрець - 1 ст. л.
Курячі оладки
— 17 серпня 2016 —
Куряча грудинка - 3 шт., 2-3 ст. л. майонезу, 1 яйце, 2-3 ст. л. борошна або крохмалю, сіль, перець - за смаком, 3-4 зубки часнику, щіпка карі.
Сирна соломка
— 17 серпня 2016 —
Сир твердий (близько 150 г) - 1 скл., борошно пшеничне - 1,5 скл., масло вершкове - 80 г, молоко - 4 ст. л., сіль - за смаком, лимонна цедра (одного маленького лимона), кмин, кунжут (необов'язково, але можете додати за бажанням).
Яблучний Спас. Що можна приготувати на свято
— 17 серпня 2016 —
Вважається, що після освячення яблук на Яблучний Спас вони здобувають якусь чарівну силу, і якщо загадати бажання, відкушуючи перший шматочок від яблука нового врожаю, то воно обов'язково здійсниться. З Яблучного Спасу яблука їдять просто так, додають у випічку, салати, роблять соки, компоти й усілякі заготівлі.
1 | ... | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | ... | 220 |