Користь і стрункість від полуниці

12 червня 2013

Одна з найулюбленіших ароматних і смачних ягід - полуниця - знову відкрила свій сезон. На самому початку літа ми можемо насолоджуватися її смаком, радувати свій організм зсередини та зовні. З її допомогою навіть можна стати стрункішим. До речі, назва «полуниця» походить від латинського fragaria vesca, що означає «ароматний» або «запашний». І дійсно, як приємно вдихнути її аромат, ставлячи на стіл тарілку з цими червоними смачними ягодами!

КОРИСТЬ ВІД ПОЛУНИЦІ

У ягодах полуниці садової та суниці лісової дуже багато вітаміну С - практично стільки ж, скільки і в чорній смородині. У ягодах міститься й фолієва кислота, що допомагає роботі серцево-судинної системи.

Полуниця володіє потужною протизапальною і протимікробною дією. Тому її навіть призначають як ліки людям із хворим шлунком. 

Також антимікробні властивості полуниці використовують для лікування запальних захворювань носа й горла.

У полуниці містяться корисні речовини: йод, каротин, клітковина, пектини, кобальт, залізо, кальцій, фосфор, марганець, лимонна, яблучна, саліцилова кислоти.

І ще полуниця допомагає при ожирінні, посилюючи обмінні процеси, а також виводить зайву воду з організму, що може зацікавити жінок, які бажають зменшити об'єми напередодні літніх відпусток.

РОЗВАНТАЖУВАЛЬНІ ДНІ

Для тих, хто хоче схуднути, полуниця стане незамінною під час розвантажувальних днів. Але тільки у випадку, якщо на неї немає алергії.

Полуничний день. Протягом одного дня можна з'їсти від 1 до 1,5 кг. І більше ніяких продуктів. Запивати можна водою або чаєм.

Сунично-молочний день. Полуниця прекрасно сполучається з молоком і сиром. Якщо хочете провести день з полуницею і молоком, то знадобиться 1 л знежиреного молока і 500-700 г полуниці. Протягом дня змішуйте в блендері молоко з ягодами і насолоджуйтеся коктейлем.

Сунично-сирний день. 400 г знежиреного сиру плюс 500-700 г полуниці - це весь раціон. Запивати можна чаєм або водою.

За такий день можна втратити 500-700 г ваги. А якщо є схильність до набряків, то полуниця виведе зайву воду. І тоді на вагах можна побачити й мінус 1 кг.

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Не варто захоплюватися полуницею людям, що страждають виразковою хворобою або гастритами, тому що дрібне насіння в ягодах сильно подразнює слизову шлунка. Людям з хворобами суглобів також не рекомендується їсти багато полуниці, це може посилити подагричні болі.

Також варто бути обережнішими людям, що приймають препарати від високого артеріального тиску на основі енаприлу. Полуниця з енаприлом - велике навантаження на нирки. Тому, якщо є вищевказані проблеми зі здоров'ям, порадьтеся з лікарем. Він підкаже, скільки ягід можна вживати та у якому вигляді.

Ну а всім іншим - приємного апетиту!

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8564 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс