Бісквіт з полуничним суфле

12 червня 2013

Для бісквіта: 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 1/3 скл. борошна, 1 ст. ложка крохмалю, цедра 1/4 лимона, 1 ст. ложка ванільного цукру; 
для полуничного суфле: 500 г полуниці, 40-50 г цукрової пудри, 2 ст. ложки швидкорозчинного желатину, 250-300 мл вершків 35% жирності. 

Жовтки акуратно відокремте від білків і збийте з половиною норми цукру і ванільним цукром, додайте до них натерту цедру лимона. А білки збийте з цукром, що залишився.

Додайте до жовтків третю частину збитих білків і обережно лопаточкою перемішайте, підні-маючи шар за шаром, акуратно введіть просіяне борошно, змішане з крохмалем, і ще раз перемішайте. Потім додайте білки, що залишилися, перемішайте тісто та викладіть рівномірно на змазаний маслом лист. Випікайте бісквіт у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170-200°С близько 30 хвилин. 

Поки бісквіт охолоджується, приготуйте суфле. 300 г полуниці вимийте, обсушіть і розітріть. У пюре, що вийшло, покладіть цукрову пудру і добре розмішайте. Потім швидкорозчинний желатин залийте гарячою водою (80°С), розмішайте до розчинення, з'єднайте з полуничним пюре, акуратно розмішуючи. Остиглу масу поставте в холодильник і як тільки вона почне загустівати, уведіть у неї збиті вершки та добре розмішайте. Не забудьте залишити трохи ягід для прикраси, а інші наріжте кубиками або часточками, покладіть в суфле й акуратно перемішайте.

Готове суфле рівномірно нанесіть на бісквітний корж (бажано залишити бісквіт у тій же формі, у якій він випікався) і поставте в холодильник на 2-3 години. Прикрасьте його свіжими ягодами полуниці.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8678 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс