Як приготувати барбекю

24 квітня 2013

Як приготувати шашлик, знає у нас практично будь-який чоловік, а от з барбекю все буде куди складнішим. Готування барбекю - це справжнє мистецтво. І як у кожному мистецтві, тут є свої тонкості та хитрості. А тому що м'ясо на вогні готували ще первісні племена, то секретів цих накопичилося чимало.

ЖАРОВНЯ ДЛЯ БАРБЕКЮ

Для початку вам потрібно обзавестися піччю-жаровнею, на якій ми будемо готувати барбекю. Вони бувають від найпростіших, переносних, які можна взяти з собою в подорож або на пікнік, до великих стаціонарних печей з великою жаровнею, що встановлюють вдома або на заміській ділянці.

РУКАВИЦІ, ПЕНЗЛИК, ЩИПЦІ ДЛЯ БАРБЕКЮ

Так само вам знадобляться щипці, для перекидання їжі. Виделкою краще не користуватися, тому що через прокол з м'яса може витекти весь сік, і воно стане сухим і менш ароматним. Якщо ви готуєте рибу, то для її перекидання краще використовувати лопатку, при захопленні щипцями шматок може розвалитися. Для змазування решітки рослинною олією та намазування соусу на наше барбекю знадобитися пензлик з довгою натуральною щетиною. Не обійтися вам так само без довгих рукавиць із негорючого матеріалу. Ну і, звичайно ж, не забудьте про щітку з металевою щетиною, якою ви потім будете відмивати решітку барбекю.

ВУГІЛЛЯ ДЛЯ БАРБЕКЮ

Для розпалення найчастіше використовують спеціальне деревне вугілля, хоча можна скористатися і сухими дровами. Найкраще, якщо це будуть дрова з дуба або фруктових дерев - вишні, яблуні. Вони нададуть страві, що готується, неперевершений, вишуканий аромат. Дрова з хвойних дерев краще не використовувати, від них барбекю буде мати важкий смолянистий смак і запах.

ПРОДУКТИ ДЛЯ БАРБЕКЮ

Вибір продуктів для готування барбекю дуже різноманітний: починаючи від м'яса та риби, закінчуючи овочами і навіть фруктами. Так само величезним є і вибір маринадів і соусів для барбекю.

Найпростіше маринувати продукти в поліетиленових пакетах. Просто покладіть в них м'ясо або рибу і залийте маринадом. Чим більше кислоти (лимонного соку, оцту, йогурту) ви поклали в маринад, тим менше часу знадобитися для маринування.

РЕЦЕПТИ МАРИНАДІВ ДЛЯ М’ЯСА-БАРБЕКЮ

Для жирного м'яса

На 2 кг м'яса: 1 пляшка білого сухого або напівсухого вина, 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки солі, 0,5-1 лимон, спеції.

Для дієтичного м'яса

На 2 кг м'яса: 1 банка гірчиці, 3 ложки майонезу, 1 ч.л. солі, 1 лимон, спеції.

Для будь-якого м'яса і риби

На 2 кг м'яса або риби: 1 кг цибулі пропустити через м'ясорубку, 1 лимон зі шкіркою  пропустити через м'ясорубку, сіль і спеції за смаком.

МАЛЕНЬКІ ХИТРОСТІ

1. Для того щоб потім використовувати маринад як соус, його потрібно прокип'ятити пару хвилин.

2. Якщо ви не маєте часу на замочування м'яса, то варто вибирати свіже м'ясо молодих тварин. Таке м'ясо достатньо тільки намазати соусом хвилин за 5 п'ять до кінця обсмажування. Найкраще з м'ясом сполучається томатний соус.

3. До риби краще використовувати «зелені» соуси, наприклад соус моджо або тар-тар.

4. Якщо ви готуєте креветок, то візьміть соус на основі лимонного соку, а ще краще лайма.

5. Для маринування овочів і грибів приготуйте соус з лимонного соку і маслинової олії, узяті у рівних пропорціях, куди додайте здрібнену зелень базиліку і потовчений часник.

6. Із фруктів можна приготувати чудовий десерт. Просто візьміть банан, персик або шматочки ананаса і, не очищаючи їх, підсмажте на решітці барбекю. Потім фрукти викладіть на тарілки, зробіть невеликий надріз, у який покладіть трохи ванільного морозива. Такий десерт ваші гості точно ніколи не забудуть.

Ну і, звичайно ж, найголовніше правило організації барбекю - гарна компанія.

Підключайте фантазію, експериментуйте, і ви неодмінно отримаєте найсмачніше барбекю!

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8799 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс