Салатний оцет по-французьки

10 квітня 2013

Салатний оцет надає прекрасний і витончений смак навіть дуже простій страві.

Французький кулінарний довідник описує салатний оцет по-французьки як сполучення кисло-солодкого смаку з «ароматом сонячного ранкового лугу».

Існують дві основні відмін-ності французького утвору від ароматичного оцту по-німецьки: це обов'язкове додавання майже паленого цукру і досить велика кількість цибулі.

Для його готування використовують будь-який світлий оцет (яблучний, виноградний або просто столовий), що має приємний і тонкий смак, без різких переходів.

Пропонований варіант салатного оцту по-французьки популярний в Ельзасі. Для його готування вам знадобиться:

4 столові ложки цукру, 1 чайна ложка морської солі, 1,25 літри винного оцту, 200-250 грамів цибулі (бажано шалота), 5 великих зубочків часнику, 4 гілочки розмарину, 4 гілочки естрагону (тархуну), 2 невеликих стручки червоного гіркого перцю.

Насамперед цукор і сіль повільно нагрівають у каструльці доти, поки суміш не стане жовтою і тягучою. Туди ж додають оцет і варять до прозорості.

Цибулю та часник чистять від шкірочки й кидають у киплячий оцет та відразу виключають вогонь.

Розмарин, стручковий перець і естрагон миють і сушать на серветці. Повністю висушені рослини поміщають у невеликі широкогорлі пляшки й заливають теплим оцтом з каструльки, при цьому цибулю й часник не викидають, а так само залишають маринуватися. Через тиждень можна знімати першу пробу.

Як правило, такий оцет готують на 6-8 місяців, але існують і варіанти, приготовлені за даним рецептом з невеликими особистими виправленнями, яким вже не один - два роки. Тобто чіткого правила немає, все залежить від якості використовуваних продуктів.

Заправляють ним всі салати: від зимових квасолевих до літніх з помідорами-огірками.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6188 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс