Закрутимо рулетики

23 січня 2013

М'ясні рулети справедливо вважаються вершиною кулінарної вишуканості та ...трудомісткості. Але ніщо не зупинить істинного цінителя прекрасного від кулінарії.

М'ясні рулети можуть зайняти гідне місце на святковому столі або просто порадувати вас своїм соковитим і ніжним смаком у звичайний будній день.

М'ЯСНИЙ РУЛЕТ «ЛЕДАЧА ГОСПОДАРКА»

Тісто дріжджове (готове) - 0,5 кг, фарш м'ясний (змішаний) - 0,5 кг, цибуля ріпчаста - 1 шт., перець солодкий (заморожений) - 400 г, яйце - 1 шт., приправа (для фаршу), кунжут, борошно (для посипання), олія рослинна (для змазування).

Цибулину подрібнити на м'ясорубці або в блендері. У фарш покласти цибулю, приправу, сіль, трохи води для соковитості.

Тісто на робочій поверхні розкотати за формою листа і перенести на нього, потім руками просто розтягнути по всій поверхні. Викласти фарш, зверху розкласти розморожений перець. І акуратненько, з двох кінців, починаємо звертати до центра.

Намазати яйцем, посипати кунжутом і в духовку. Випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

Виймаємо. Охолоджуємо. Нарізаємо шматочками.

РУЛЕТ З ТЕЛЯТИНИ ІЗ ГРИБАМИ

Телятина (лопатка) - 2 кг, гриби (білі) - 400 г, печериці (свіжі) - 400 г, морква - 1 шт., ізюм, сіль, перець чорний (мелений), приправа (для м'яса).

З телятини краще брати лопатку. Вона пласка, і її можна формувати.

Розгорнути м'ясо якнайбільше на столі. Зрізати зайве м'ясо і жилки, які виступають. Надрізати верхню частину м'яса ножем, щоб легше було скручувати в рулет, не ушкодивши саме полотно.

Підготовлене м'ясо посолити, поперчити чорним перцем і приправою для телятини або яловичини.

Зверху викласти смужками попередньо відварені та підсмажені свіжі білі гриби та підсмажені печериці. Зверху викласти порізану тонкими смужками сиру морквину і посипати ізюмом.

Все це акуратно загорнути в рулет і зв'язати у декількох місцях. Зверху ще поперчити чорним перцем і загорнути щільно у фольгу. Відправити в розігріту до 220°С духовку на 1-1,5 години. Готовність перевіряти довгою дерев'яною паличкою. Дати охолонути. Порізати порціонними шматочками.

М'ЯСНИЙ РУЛЕТ У БЕКОНІ

Фарш - 300 г, бекон - 100 г, печериці - 150 г, цибуля ріпчаста - 80 г, яйце куряче - 1 шт., хліб пшеничний - 50 г, рослинна олія - 1 ст. л., сіль, перець чорний мелений - за смаком.

Хліб почистити від кірок і замочити у воді. Потім добре віджати. Додати до фаршу, вбити яйце та вимісити фарш. Посолити та поперчити, ще раз перемішати.

Цибулю нарізати дрібними скибочками. Розігріти в сковороді олію, покласти цибулю й обсмажити пару хвилин. Нарізати гриби, додати до цибулі й обсмажити разом хвилин 5-7. Посолити та поперчити.

Бекон (або грудинку) нарізати тонкими смужками, викласти на фольгу. На нього викладаємо фарш. По центру - начинку із грибів і цибулі. Звертаємо в рулет.

Загортаємо у фольгу. Відправляємо в духовку на хвилин 50 при 180°С. Потім знімаємо фольгу, збільшуємо температуру духовки до 200°С і відправляємо рулет ще на хвилин 10, поки він не підрум'яниться.

СВИНЯЧИЙ РУЛЕТ ХІРАМ

Свинина (нежирні скибочки) - 8 шт., сіль, чорний перець (свіжомелений) - за смаком, кріп (здрібнений) - 3 ст. ложки, соус чилі або томатне пюре - 3 ст. ложки, пряжене масло - 2 ст. ложки, бульйон - 400 г, борошно - 2 ч. ложки.

Покласти скибочки м'яса на робочу поверхню. Приправити сіллю і перцем. Покласти на кожну скибочку по 1 чайній ложці кропу та 1 чайній ложці соусу чилі або томатного пюре. Скачати скибочки і закріпити їх паличками для коктейлю. Можна замість паличок використовувати нитку.

Розтопити пряжене масло в сковороді. Обсмажити рулети з усіх боків. Додати трохи бульйону і дочекатися, поки бульйон всотається. Потрясти сковороду, щоб рулети не прилипли. Ще двічі додати бульйон і знову дочекатися, поки він всотається. Залити бульйоном, що залишився, і тушкувати, накривши кришкою, близько 20 хвилин, поки свинина не стане м'якою. Злити бульйон.

Борошно підсушити до світло жовтого кольору, остудити і розвести частиною охолодженого бульйону, потім додати в бульйон, що залишився, і проварити соус до загустіння. Соус повинен бути коричневим і блискучим. Видалити нитку або палички. Подавати у соусі з картопляним пюре або підсмаженою картоплею.

М'ЯСНИЙ РУЛЕТ З ГОРІХАМИ ТА ЧОРНОСЛИВОМ

Фарш м'ясний - 600 г, яйце - 1 шт., чорнослив (без кісточки) - 10 шт., горіхи волоські.

У фарш додати яйце, сіль, перець, приправи за смаком. Розкласти фарш на змазаному листі, розрівняти у вигляді прямокутника, зверху викласти чорнослив і порубані горіхи. Сховати у фарш начинку і запекти до готовності в духовці, приблизно 1 годину. Нарізати скибочками.

РУЛЕТИКИ З КУРЯЧОЮ ПЕЧІНКОЮ

Грудка куряча - 2 шт., печінка куряча - 200 г, сир твердий - 100 г, гриби - 150 г, борошно, яйце, кунжут, олія рослинна.

Начинка: відварити печінку, натерти сир, підсмажити гриби. Печінку нарізати маленькими шматочками, змішати з сиром, смаженими грибами, сіллю та перцем.

Філе грудок розрізати, відбити через харчову плівку, посолити, поперчити.

На відбите філе курочки покласти начинку, акуратно згорнути рулетом. Обваляти в борошні, потім у яйці, додатково обваляти в кунжуті. Смажити на рослинній олії.

КУРКА «ПО-ЦАРСЬКОМУ»

Філе курки - 1 шт., гриби - 300 г, цибуля ріпчаста, млинець, сіль, перець чорний, часник.

Гриби порізати дрібно кубиком, обсмажити з цибулею, посолити, поперчити. Додати часник.

Загорнути грибну начинку в млинці. Скрутити їх рулетом.

Куряче філе розрізаємо на тонкі відбивні. Загортаємо їх у поліетилен і відбиваємо. Поліетилен допоможе зробити філе настільки тонким, як нам потрібно і при цьому воно не порветься.

Викласти курячу шкіру на фольгу. Застелити її добре відбитим курячим філе.

На філе викласти млинці. Акуратно загорнути в курячу шкіру, зв'язати харчовою ниткою і щільно замотати у фольгу.

Запікаємо в духовці близько 40 хвилин при 180-200°С. Потім розвертаємо, злегка змазуємо майонезом і ставимо ще на 20 хвилин, щоб зарум'янилося.

Млинці: 1 скл. борошна, 2 скл. молока, 2 яйця, 2 ст. л. рослинної олії, 1 ч. л. цукру, щіпка солі.

У глибоку каструлю всипати борошно. Додати в неї молоко, яйця, олію рослинну, цукор, сіль. Збити вінчиком. Маса повинна бути рідкою. На сковорідку виливати ополоником масу і випекти млинчики.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7412 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс