Новорічний стіл - назустріч року Змії!

26 грудня 2012

Новий рік - сімейне свято, коли всім нам хочеться чогось незвичайного й оригінального. Більшість намагається провести цей день з родиною або близькими друзями за смачним новорічним столом у приємній і надихаючій атмосфері. І звичайно, зустріч Нового року 2013 не буде виключенням.

Так вже повелося, що в Новий рік стіл повинен ломитися від страв і ласощів, тому варто ґрунтовно підготуватися. Бажано, щоб на столі були присутніми й смачні салати, і незвичайні закуски, і солодкий десерт, і гаряче. Також варто підібрати напої. Пам'ятайте, що новорічний стіл зобов'язаний радувати не тільки смаком і ароматом, але і зовнішнім виглядом. Тому постарайтеся віднестися з усією серйозністю до цього заняття. Адже від вашого настрою в Новий рік буде залежати і настрій на весь рік.

РИБА ТА М'ЯСО – НАСАМПЕРЕД

Вважається, що в рік чорної водяної Змії на святковому столі повинні бути присутніми кілька гарячих страв з м'яса і птаха. У новорічних рецептах можуть фігурувати в першу чергу заєць або кролик, запечені в духовці або тушковані. На честь Змії неодмінно повинна бути риба. Краще, якщо ви виберете сьомгу або форель. Можна запікати рибу у фользі, подавати з овочами, готовити в клярі, а можна зробити канапе з сьомгою або навіть суп. Але й від м'яса відмовлятися не варто. Вважається, що змія дуже любить м'ясо, яйця і гарячі страви, тому, якщо вже ви хочете отримати її прихильність, обов'язково приготуйте все це. Красиво прикрасьте приготовлене в духовці м'ясо овочами або домашнім соусом. Не забудьте і про зелень!

ЗАКУСКИ ПОВИННІ БУТИ НАТУРАЛЬНИМИ

На столі поставте багато закусок зі свіжих і натуральних продуктів - саме таким стравам, що випромінюють натуральність, віддає перевагу Змія. Тому закуски можуть бути зі свіжих овочів. І не забувайте про зелень, додавайте її скрізь, де це доречно.

Краще відмовитися від напівфабрикатів у новорічному меню та від консервованих продуктів.

САЛАТИ - ПОЛЕ ДЛЯ ЕКСПЕРИМЕНТІВ

За що багато хто любить Новий рік, так це за численні салати, які вражають ніжним смаком і ароматом. Нехай на столі буде багато салатів!

У майбутню новорічну ніч на столі можуть бути не тільки слоєні салати, але й салатики легкі. Спробуйте приготувати парочку нових незвичайних замість набридлого олів'є!

ГАРБУЗ ПОДОБАЄТЬСЯ ЗМІЇ!

Любителі гарбуза зрадіють, тому що відповідно до східного повір'я Змію можна піддобрити саме цим овочем. Рецепт приготування ви можете вибрати самі. Вибір смачних і цікавих страв, які можна приготувати з гарбуза, дуже широкий. Можна використати гарбуз і просто як декор.

СОЛОДКЕ - ОБОВ'ЯЗКОВИЙ АКЦЕНТ

Торт, оригінально прикрашений головними атрибутами Нового року, буде просто незамінний на столі. Можна також спекти торт оригінальної форми, наприклад, у вигляді рукавички, ялинки, годинника, на яких проглядається бій курантів, діда мороза або снігурки. Вибирати вам, Змії сподобаються будь-які солодкі страви.

КУРЯЧИЙ ПАШТЕТ З ГРИБАМИ

1 куряча грудка, 1 морква, 2 цибулини, 200 г заморожених опеньків, 2 ст. л. рослинної олії, 50 г масла вершкового несолоного кімнатної температури, сіль, перець - за смаком.

Курячу грудку, очищену моркву та цибулину залити холодною водою і варити 1 годину на середньому вогні. Готову моркву вийняти. Остудити грудку і прибрати кості та шкіру.

Гриби розморозити, цибулю почистити. Обсмажити гриби і дрібно нашатковану цибулю на рослинній олії до готовності. Трохи остудити.

У блендер скласти моркву і курку. Додати гриби, сіль, перець і подрібнити. Додати шматочками масло і збити ще раз.

Викласти в миску і прибрати в холод на 1 годину. Начинити паштетом кошики або просто красиво намазати на хлібні скибочки. Прикрасити зеленню.

САЛАТ «НОВОРІЧНИЙ СЮРПРИЗ»

1 свіжий огірок, 100 г шинки, 100 г крабових паличок, 2 шт. картоплі, 1 яблуко, 100 г консервованого зеленого горошку, 3 ст. л. майонезу, рослинна олія, листя салату для прикраси, зелень для прикраси, сіль - за смаком.

Картоплю почистити і нарізати соломкою. Обсушити й обсмажити на рослинній олії до золотавого кольору.

У мисці змішати соломкою порізану шинку, крабові палички й огірок. Додати консервований горошок і соломкою порізане яблуко. Додати майонез і перемішати. Перед подачею змішати з картоплею.

Викласти в салатницю з листям салату. Прикрасити зеленню. Подавати до столу.

КУРОЧКА ЗАПЕЧЕНА З ЛИМОНОМ

1 курка, 1 лимон з негіркою кіркою, 1 головка часнику, 1/4 ч. л. сушеного часнику, 2 ст. л. рослинної олії, листя салату для прикраси, зелень і овочі для прикраси, сіль, перець - за смаком.

Курку добре вимити і висушити. Натерти сіллю та перцем. Масло змішати з сухим часником і змазати курку. Усередину курки покласти цілу головку часнику та кілька скибочок лимона. Курку покласти в пакет для запікання. Іншими скибочки лимона обкласти курку і зав'язати пакет затискачем. Запікати в духовці при температурі 200°С 45 хвилин. Дати трохи охолонути, вийняти з курки лимон і часник. Викласти курку на блюдо з листям салату. Прикрасити свіжими скибочками лимона, овочами і зеленню.

М'ЯСО В ДУХОВЦІ

400 г балику (нежирна свинина), 1/6 ч. л. лимонного перцю, 1/2 лимона, 1/2 ч. л. оцту бальзамічного, 1/6 ч. л. насіння гірчиці, 3-4 зубочки часнику, 2-3 ст. л. маслинової олії, сіль - за смаком.

М'ясо промити і висушити. Спеції, сіль, олію й оцет змішати в мисці. Додати сік з лимона. Перемішати. У м'ясі зробити 8-10 надрізів і вставити невеликими смужками часник. Добре обмазати м'ясо маринадом і загорнути у фольгу. Прибрати на 2-3 години на холод.

Запікати в духовці близько 1 години при 180°С. Дати трохи охолонути і нарізати скибочками. Подавати до столу прикрасивши зеленню і скибочками лимона.

ЛОСОСЬ У ПАПЕРІ

Одна рибина вагою приблизно 1 кг, 1 лимон, пучок кропу або 2 ст. ложки сухого кропу.

Почистити рибу, розрізати уздовж хвостову частину, злегка натерти зовні сіллю та чорним перцем. Лимон нарізати скибочками, кріп подрібнити. Покласти рибу на пергамент, посипати внутрішню частину половиною кропу. У черевце викласти черепицею скибочки лимона і засипати кропом, що залишився. Загорнути рибу спочатку в пергамент, потім у папір, підігнувши всередину всі краї. Запікати в духовці або грилі 45 хвилин при температурі 200°С, перевірити готовність, якщо риба залишилася прозорою, потримати її в духовці ще хвилин 10–15. Розгорнути і подавати.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5965 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс