Готуємо смачні паштети

3 жовтня 2012

З найрізноманітніших продуктів: м'яса, риби, овочів, сиру можна приготувати смачні паштети. На основі 2-3 рецептів можна «скласти»  дуже багато варіантів паштету. Їх можна використовувати як самостійну страву, або як начинку для пирогів і пиріжків.  Різноманітні паштети, густі та смачні - чудовий продукт для бутербродів всіх видів. І ще - домашні паштети, приготовлені з натуральних продуктів,  за смаком не йдуть ні в яке порівняння з магазинними. Готувати їх не важко, просто потрібні терпіння та акуратність. У чому ви і самі переконаєтеся, спробувавши приготувати страви за наступними рецептами.

ПАШТЕТ З КУРЯЧОЇ ПЕЧІНКИ

750 г курячої печінки, 1 кг нутряного свинячого сала, 4 яйця, 0,5 літра вершків, 100 г коньяку, 300 г сала, 25 г солі, 5 г перцю, 1 шт. гвоздики, мускатний горіх, кориця, 2 лаврових листочки, 2 зубочки часнику.

Свиняче нутряне сало почистити від плівок і жилок. Звільнити від плівок і зрізати зелені від жовчі місця курячої печінки, відважити рівну кількість сала і печінки. Нарубати їх як можна дрібніше, додати яйця, вершки, коньяк, сіль, перець, мускатний горіх, розмелену гвоздику, щіпку кориці. Перемішати, протерти фарш через сито. У керамічну миску покласти тонкі скибочки сала, гарненько застеливши ними дно та стінки. Щільно укласти у неї фарш, покрити зверху скибочками сала, покласти лавровий лист і неочищений часник. Миску поставити на водяну баню і помістити в духовку на 1 годину.

Вийнявши з духовки, залишити миску з паштетом на 20 хвилин, потім, прибравши лавровий лист і часник, покласти зверху підходящу за формою і розмірами дощечку та притиснути вантажем (1 кг).

Подається охолодженим наступного дня.

НІЖНИЙ ПАШТЕТ З КУРЯЧОЇ ПЕЧІНКИ

1 кг курячої печінки, 3-4 середніх цибулини, 1 склянка (250 мл) молока, 250 г вершків, 150 г вершкового масла.

Печінку миємо і очищуємо від плівок і проток. Замочуємо в молоці і залишаємо на 1-2 години.

Цибулю дрібно нарізаємо і разом з відмоченою у молоці печінкою обсмажуємо до готовності. Солимо за смаком.

Подрібнюємо все це у блендері разом з вершками (або 2 рази пропускаємо через м'ясорубку, а потім перемішуємо з вершками).

Збиту масу викладаємо у вогнетривкий посуд і томимо в духовці до загустіння, періодично помішуючи.

Виймаємо паштет з духовки, даємо постояти 10-15 хвилин. Потім змішуємо з розм'якшеним вершковим маслом.

Розкладаємо по баночках і ставимо на холод. Виходить дуже смачний паштет з вершковим присмаком і без сліду гіркоти.

М'ЯСНИЙ МУС ПО-ФРАНЦУЗЬКОМУ

700 г телятини або нежирної свинини, 3 яєчних білки, 3/4 склянки нежирних вершків, сіль, перець, базилік за смаком.

Двічі пропустіть м'ясо через м'ясорубку, змішайте зі спеціями, дрібно нарізаним базиліком, яєчними білками і збийте міксером.

Продовжуючи збивати, додайте вершки, потім викладіть суміш у змазану жиром прямокутну форму для випічки. Форму поставте у глибокий лист, заповнений водою на 2,5 см. Помістіть лист із формою в духовку, розігріту до 180°С.

Випікайте 45 хвилин. Готовий паштет вийміть із духовки і дайте йому настоятися 10 хвилин.

ПАШТЕТ ІЗ КВАСОЛІ ПО-ГРУЗИНСЬКОМУ

Залежно від кількості, котру ви хочете отримати, візьміть 3-4 склянки квасолі, замочіть її на 2-3 години у холодній воді. Потім додайте ще води і зваріть квасолю. Варити її потрібно довго, щоб квасоля не тільки зварилася, але і розварилася. Посоліть наприкінці варіння. Потім стовчіть квасолю ступкою, зливши рідину в окремий посуд. У міру того як будете товкти квасолю, додавайте відвар.

2 дрібно нарізані цибулини обсмажте в рослинній олії до золотавого кольору і змішайте з квасолею. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте товчений часник, спеції (хмелі-сунелі, шафран, коріандр) і трохи винного оцту.

ПАШТЕТ З БАКЛАЖАНІВ

400 г баклажанів, 3-4 помідори, 100 г бринзи, 3 ст. ложки рослинної олії, часник, зелень петрушки, оцет і сіль за смаком (взимку можна використовувати консервовані овочі).

Спечіть баклажани і зніміть з них шкірочку. Стовчіть баклажани або пропустіть їх через велике сито.

Помідори обшпарте окропом, зніміть з них шкірочку, дрібно наріжте. Протушкуйте помідори в рослинній олії доти, поки не випарується вся рідина.

Змішайте баклажани з помідорами, додайте товчений часник, натерту на дрібній тертці бринзу, дрібно нарізану зелень і оцет. Посоліть, ретельно перемішайте і викладіть в тарілку, надавши паштету форму, остудіть.

Всі овочеві паштети прекрасно сполучаються із грінками з житнього хліба.

ПАШТЕТ З КОПЧЕНОЇ СКУМБРІЇ

1 скумбрія гарячого копчення, приблизно - 300 г, 130 г вершкового сиру типу філадельфії або буко, сік половини лимона, сіль і перець - за смаком, підсмажений у духовці хліб і скибочки огірка для подачі.

У риби видаляємо всі кості та знімаємо шкіру. Ламаємо м'якоть на шматочки і кладемо в чашу блендера. Перемелюємо досить дрібно. Додаємо в чашу лимонний сік, сіль і перець, вершковий сир. Прокручуємо до гладкості.

Пробуємо масу і при необхідності додаємо солі та перцю. Якщо консистенція здається вам занадто густою - ви можете додати в паштет 2-3 ст. л. натурального йогурту і знову прокрутити масу.

Намазуємо паштет на шматочки підсушеного хліба, зверху кладемо по невеликій скибочці огірка.

ПАШТЕТ ІЗ БРИНЗИ

300 г бринзи, 150 г вершкового масла, 3 невеликих зубочки часнику, 2 ст. ложки дрібно рубаної зелені петрушки, чорний мелений перець - за смаком.

Бринзу (можна приготувати домашню бринзу) порізати маленькими шматочками, часник пропустити через часникодавку, змішати зі збитим маслом, щіпкою перцю. Потім з'єднати бринзу з маслом, збивати міксером або у блендері. Поки паштет м'який у харчовій плівці сформувати з нього ковбаску і прибрати в холодильник. На стіл подавати, порізавши на кружечки.

ПАШТЕТ ІЗ ЧАСНИКУ, БРИНЗИ ТА ГОРІХІВ

2 головки часнику, 400 г бринзи, 200 г горіхів, 200 г масла, рубана зелень

Часник розділити на зубочки, почистити, прокрутити через м'ясорубку з горіхами та бринзою. Додати розм'якшене вершкове масло. Ретельно перемішати. При подачі на стіл прикрасити рубаною зеленню.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8200 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс