«Трояндовий букет» з картопляною начинкою

29 серпня 2012

Для тіста: 1 яйце, 2/3 склянки води, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. майонезу, борошно - до одержання еластичної консистенції тіста. Для картопляної начинки:  картопля, цибуля ріпчаста, вершкове масло, сіль, приправи за смаком (мелений перець, мускатний горіх, різні сушені пряні трави). Для фарбування: томатна паста або кетчуп.

Із зазначених продуктів замішуємо еластичне тісто, скачуємо в кулю і поки залишаємо розстоятися.

Готуємо начинку. Картоплю відварюємо і робимо картопляне пюре. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю обсмажуємо на сковороді до золотавого кольору.

Смажену цибулю знімаємо з вогню, кладемо до неї пюре, щедро додаємо вершкового масла, також сіль, спеції - за смаком, можна і нарубану зелень, перемішуємо та вибиваємо ложкою до гладкості. Остуджуємо.

Тісто розкочуємо у формі подовжених прямокутників.

Розкладаємо на тісто начинку, намагаючись не зачепити краї.

Змочуємо краї тіста водою, складаємо один раз по довжині, краї по всьому периметру щільно з'єднуємо, намагаючись залишати всередині поменше повітря. Куточки не склеюємо - їх будемо потім розгортати. Отриману заготівку злегка приплюскуємо.

Згортаємо заготівку рулетом, щоб вийшла троянда. Надаємо "троянді" форму, розгортаємо "пелюстки".

Готуємо "троянди" на парі (у каструлі на решітці, у пароварці, у мантоварці) приблизно 45-60 хвилин, попередньо змазавши основу вершковим маслом.

Томатну пасту або кетчуп змішуємо з водою так, щоб було не дуже густо і не дуже рідко. Готові троянди ще гарячими занурюємо ненадовго в каструльку з томатною пастою, щоб офарбити їх у ніжно-рожевий колір. І відразу подаємо на стіл.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5659 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс