Ескабече по-перуанськи

15 серпня 2012

Риба - 450-500 г, будь-яка, за смаком. Можна готувати рибу цілою, а можна шматками. Борошно - для панірування, часник - 3-5 зубочків, цибуля червона - 2 шт., морква - 1 шт., маслинова олія - 100 мл, винний оцет - 300 мл, цукор - 1/2 ч. л., лавровий лист - 2-3 шт., сіль, гострий перець, розмарин, чебрець, зіра - за смаком.

Очищену, вимиту і обсушену рибу солимо, перчимо і, обвалявши у борошні, обсмажуємо на маслиновій олії на сковороді (можна, попередньо обсмаживши, запекти в духовці). Готову рибу кладемо у глибокий посуд.

На маслиновій олії обсмажуємо часник, виймаємо його на тарілку (не викидаємо). У олії, що вийшла, обсмажуємо моркву, нарізану великою соломкою, потім додаємо цибулю (тонкими півкільцями). Любителі «погостріше» можуть додати туди нарізаний гострий перець.

До овочевої суміші додаємо спеції: чебрець, зіру та інші.

Через пару хвилин вливаємо оцет, приправляємо сіллю та цукром. Доводимо маринад до кипіння і залишаємо на вогні ще на кілька хвилин.

Заливаємо маринадом рибу - важливо, щоб вона була повністю закритою.

Дайте страві охолонути і приберіть у холодильник хоча б на півдня - риба повинна як треба промаринуватися.

Ескабече подають як холодним, так і підігрітим, але врахуйте, що найсмачніший варіант - це дати страві дійти до кімнатної температури. Перед подачею можна також посипати нарізаними маслинами, оливками.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5131 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс