Здоров'я

Усього 30 грамів на день - і ніякої аритмії

— 31 травня 2017 —

Вживання помірних порцій шоколаду знижує ризик появи миготливої аритмії. Про це заявили американські, канадські й датські вчені за результатами проведеного дослідження.


Людина може відновити свій імунітет усього за дві хвилини

— 31 травня 2017 —

Учені встановили, що людина може відновити свій імунітет усього за дві хвилини. Для цього потрібно вранці приймати холодний душ.


Сінна лихоманка

— 31 травня 2017 —

Весняний і літній сезони - період полінозів - сезонних алергійних ринітів, що викликає пилок квітучих рослин. Поліноз - захворювання більш відоме як «сінна лихоманка». Оскільки, за даними ВООЗ, у світі страждають цією недугою близько 10 відсотків землян, легко уявити, скільки наших земляків страждають у цей період року. Тому про «сінну лихоманку» і шляхи її подолання ми попросили розповісти фахівця - отоларинголога, кандидата медичних наук Володимира Юрійовича Гаєвського.


Післясвяткова депресія. Як з нею впоратися

— 24 травня 2017 —

Усі ми з нетерпінням чекаємо свят. А коли вони закінчуються, із труднощами повертаємося в робочий ритм, нерідко зазнаючи роздратування, пригніченість, утому, незважаючи на відсутність видимих причин. Це так звана післясвяткова депресія. Вона може тривати від декількох годин до декількох днів і виражатися як у сильній пригніченості, так і, навпаки, у підвищеній нервовій активності. Чому свята можуть стати причиною депресії, і що із цим робити, розповідає к.м.н., лікар-психотерапевт Андрій Шевцов.


Жовтий женьшень: ще раз про користь кульбаб

— 24 травня 2017 —

У нас кульбаби найчастіше сприймають як бур'ян. У найкращому разі з них плетуть із дітьми віночки або використовують для інших розваг. Можливо, ви будете здивовані, але в багатьох країнах кульбаби називають жовтим женьшенем, адже корисних властивостей у них не менше, чим у справжнього кореня життя. Кульбабами засівають цілі плантації, а потім використовують їх для різних лікарських і косметичних цілей.


Чистити вуха ватяними паличками небезпечно

— 24 травня 2017 —

Співробітники Національного Дитячого Госпіталю Колумбуса виявили: 263000 дітей молодше 18 років за період з 1990 року по 2010 рік потрапили у відділення невідкладної допомоги через травми вуха, пов'язані з використанням ватяних паличок. Тобто, через ватяні палички діти одержували близько 12500 травм на рік, або приблизно 34 травми на день, пише Zee News.


Хвалити дітей корисно

— 24 травня 2017 —

Виявляється, похвала впливає не тільки на поведінку дітей, але й на загальний рівень їх благополуччя. Це встановили дослідники з Університету Де Монфор. У їхньому дослідженні, що тривало 4 тижні, взяли участь 38 батьків з дітьми у віці від двох до чотирьох років, розповідає The Daily Mail.


Подорожі – ліки від стресу

— 24 травня 2017 —

Настання довгоочікуваного тепла якось по-особливому впливає на людей, будить у багатьох з нас прагнення до пошуку нових вражень і емоцій, спрагу поїздок і подорожей.


Як скорегувати свій раціон при алергії

— 24 травня 2017 —

Оскільки алергія та її симптоми напряму пов'язані з імунною системою,  важливо скорегувати свій раціон і підвищити опірність організму.


Кішки здатні захистити від хвороб

— 24 травня 2017 —

Кішки - справжні цілителі. Про це говорить цілий ряд досліджень. Приміром, Мельбурнський університет з'ясував: зйомка і перегляд світлин з котами рятують від депресії, неврозів і соціофобії. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс