Ремонт кухні: корисні поради

26 червня 2012

Облаштованість власного житла - завдання важливе та відповідальне для кожного власника квартири або будинку. Часто ремонт стає каменем спотикання. Але не варто цього боятися, адже в результаті будь-яке приміщення перетвориться, стане затишнішим та свіжішим, потрібно лише потерпіти.

Багато хто надає перевагу замовляти проведення ремонту фахівцям. Але люди, які не мають у своєму розпорядженні такої кількості фінансів, роблять все самі. Безумовно, без поетапного плану тут не обійтися, втім, як і без досвіду роботи руками, а також маси інструментів, наприклад, знадобляться будівельні матеріали, цифровий лазерний далекомір, молотки, викрутки і багато чого іншого.

Ремонт кухні - окрема історія. Адже це приміщення є майже не одним з найголовніших у будинку. Весь процес прийнято ділити на два етапи: перший - планово-дизайнерський, другий - оздоблювальний.

Для початку важливо визначитися, який саме ремонт необхідний конкретній кухні: косметичний, ексклюзивний, капітальний і так далі. Фахівці рекомендують з питань складання дизайну-проекту звертатися до професіоналів. Вони допоможуть врахувати побажання всіх членів родини і об'єднати їх у загальний результат.

Колірне оформлення відіграє важливу роль. Жовті, яблучні, лимонні відтінки створюють теплу атмосферу, зелені - заспокоюють, жовтогарячі - благоприємно впливають на психіку, червоні - роблять простір яскравим і веселим. Але для малогабаритних квартир краще не вибирати насичені відтінки, вони зменшують простір. Важливо продумати також і кольори меблів, а також штор для кухні. У цьому приміщенні прийнято використовувати легкий, повітряний тюль.

Заздалегідь потрібно бути в курсі розмірів меблів, щоб ефективно заповнити вільний простір. Кухонне обладнання (витяжку, робочий стіл, холодильник, мийку, плиту) потрібно розміщувати винятково у послідовності технологічного процесу приготування їжі.

Велику увагу потрібно приділити питанням електрики. Якщо власникові квартири під силу самостійно скласти схему розведення, порахувати навантаження на електропроводку, зрозуміти, де краще зробити розетки, вимикачі, підібрати кабелі, то можна не звертатися до професіоналів.

Матеріали в процесі ремонту потрібно використовувати вологостійкі, а ще краще - що миються. Стелю часто офарблюють водоемульсійною фарбою, монтують з пластикових панелей. Для стін ідеальний варіант обробки - керамічна плитка. Те ж стосується і підлоги. Хоча багато хто використовує для цього лінолеум або ламінат.

Ремонт кухні - процес відповідальний. Адже на ній повинна почувати себе комфортно не тільки господарка, але і інші члени родини.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5981 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс