Шланг для поливу: який вибрати?

16 травня 2013

Шланг, зроблений з гуми, непогано переносить перепади температур. Крім цього, він досить міцний і стійкий до перекручування та механічних деформацій.

Шланг із нейлону - міцний, гнучкий і легкий. Найчастіше він буває одношаровим. Деформація шланга може відбутися тільки при дуже високій або низькій температурі води. Плаский шланг, як правило, легкий, ламкий і гнучкий. Перед використанням його необхідно повністю розкручувати, тому що при відсутності води він склеюється. 

ПВХ армований шланг має армоване сітчасте покриття, що дає рівномірний напір води. Він витримує тиск рідини до 35-ти бар. Шланг стає твердим при низьких температурах. Шланг для поливу, виконаний з пластику, легкий, прозорий і гнучкий. Але, на жаль, виріб досить неміцний та ламкий, схильний до утворення вапняного нальоту. Такий шланг не стійкий до механічної деформації та зовсім не витримує перегинів. Крім цього, він реагує на різницю температур. Поливальний шланг з ПВХ оснащений рядом розбризкуючих отворів. Він легкий, еластичний і міцний. Стійкий до механічних ушкоджень і перегинів.

Перенесення довгого шланга на городі може полегшити пересувний візок з барабаном. Якщо шланг не дуже довгий, то зберігайте його в підвішеному стані на гачку, який потрібно встановити в сараї або іншому підсобному приміщенні. Після поливу не забувайте перекривати воду, а шланг не залишайте на сонечку. Зливати воду бажано повністю, потім необхідно переносити поливальне пристосування в тінь, щоб повністю виключити термічну деформацію.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7047 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс