13 способів кухонної економії

30 квітня 2012

А ви знаєте, що гроші можна зберегти, не виходячи із власної кухні? Ці кілька порад допоможуть заощадити деяку суму щомісяця. Нехай і небагато, але, як відомо, копійка гривню береже!

Замініть лампочки накалювання на енергозберігаючі.
Замініть лампочки накалювання на енергозберігаючі.

1. Розмір має значення: ніколи не ставте маленьку сковороду на велику конфорку - це порожня витрата енергії та грошей.

2. Завжди накривайте кришкою каструлю, коли готуєте - це заощадить час готування, а виходить, і зменшить витрати електроенергії.

3. Дрібно нарізані продукти готуються швидше, відповідно, економічніше.

4. Регулярно чистіть чайник від накипу. Мало того, що він шкідливий, так ще і змушує витрачати більше часу для кип'ятіння того ж об'єму води.

5. Підтримуйте чистоту скла вашої духовки - це дозволить контролювати ступінь готовності страви, не відкриваючи дверцята, відповідно, не випускаючи дорогоцінне тепло з печі.

6. Кип'ятіть воду в електрочайнику, якщо Вам необхідна невелика кількість гарячої води.

7. Установіть сенсор на кран з гарячою водою, щоб вода текла лише тоді, коли руки піднесені до крана. Як мінімум, просто не забувайте закривати крани тоді, коли вода більше не потрібна. А коли потрібна, не робіть напір занадто потужним.

8. Замініть кран, що капає, - Ви втрачаєте величезну кількість води та нервів на рік!

9. Зберігайте в чистоті задню стінку холодильника та регулярно розморожуйте морозильник. Перевірте: якщо шар льоду товще 6 мм, швидше за все, він працює в режимі підвищеного споживання електрики.

10. Повний холодильник - теж неефективно. Холодне повітря повинно циркулювати, а захаращеність цьому перешкоджає. Ідеально залишати як мінімум чверть простору в холодильнику вільним.

11. Встановлюйте холодильник подалі від плити, нагрівачів і вікна з його прямими сонячними променями. Закони фізики не обдуриш - тепле буде гріти холодне.

12. Дозволяйте гарячій їжі охолонути перш, ніж покладете її в холодильник. Гарячі продукти змусять працювати холодильник інтенсивніше, а виходить, збільшать витрату електроенергії.

13. Використовуйте на кухні лампи флуоресцентного освітлення - у них більше строк роботи. Як мінімум, замініть звичайні лампочки на енергозберігаючі - вони служать в 10 разів довше, так ще і дозволяють істотно зменшити щомісячні витрати на оплату електроенергії.

   Переглядів: 5770  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс