Як очистити сковороду від жиру?

29 серпня 2012

При тривалому користуванні сковорідкою на її стінках з'являється жирний нагар. Він не тільки псує зовнішній вигляд посуду, але і шкодить здоров'ю, виділяючи канцерогени при нагріванні. Не кожний засіб для миття посуду може впоратися із застарілим жиром, але все-таки очистити сковороду від жиру можна.

· Якщо сковорідка тефлонова, налийте у неї води майже до краю, додайте дві-три столові ложки розпушувача для тіста і поставте на середній вогонь. Дайте воді закипіти, виключіть вогонь, залишіть сковороду на годину. Після цього ретельно вимийте її рідиною для миття посуду.

· Сковорідку без тефлонового покриття можна чистити абразивними засобами або содою, але це заняття стомлююче. Набагато ефективніше діють інші перевірені способи. Наприклад, можна спочатку вимити сковороду будь-яким засобом для миття посуду. Для цього на дно та стінки сковороди нанесіть тонкий шар засобу, залишіть на 40 хвилин, потім вимийте сковороду під гарячою водою за допомогою жорсткої губки. Розпорошіть на сковорідку засіб для чищення духовки та покладіть її у щільний поліетиленовий пакет, зав'яжіть його та залишіть на добу. Потім сковороду ретельно вимийте.

· Добре відходить жир, що в’ївся, при кип'ятінні. У велику металеву каструлю або таз покладіть сковорідку, залийте гарячою водою, додайте 50 грамів прального порошку, по 100 грамів повареної солі та харчової соди і трохи канцелярського клею. Кип'ятіть поки сковорода не посвітлішає. Обдайте сковороду окропом і промийте під теплою водою. Обов'язково після такого чищення прокаліть в сковороді сіль, інакше у ній буде все пригорати!

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 11880 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс