Як вибрати якісне заморожене тісто?

29 листопада 2012

У першу чергу, зверніть увагу на умови зберігання продукту. Необхідно, щоб він зберігався у спеціальному устаткуванні, однак морозильна камера морозильній камері не рівня.

У зв'язку з цим, подивіться, який встановлений температурний режим камери, адже він не повинен опускатися нижче -18°С. У таких умовах тісто може зберігатися від 3 до 12 місяців. Якщо температурний режим постійно коливається - це негативно впливає на якість продукту, а у випадку якщо тісто піддавалося повторній заморозці, то про «пишну» випічку можна сміливо забути.

Упаковка (швидше за все, поліетиленовий пакет) повинна бути герметичною, інакше найменша зміна температури та вологості виявляться згубними.

Потрібно пощупати упаковку, провести по ній рукою. Тісто повинно бути дуже твердим, не деформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, значить, тісто розморожувалося, а потім піддавалося повторній заморозці. Бажано щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце, а не липло по кутах.

На пластинах тіста не повинно бути темних плям. Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.

Вибирайте тісто від виробника, що добре зарекомендував себе.

Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у готуванні відрізняється дріжджове тісто. Воно більш ніжне за структурою та більш м'яке. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.

Для випікання коржів ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин. При випічці маргарин нагрівається і буквально розсовує шари тіста.

Якщо виробник з метою економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься. Виробники, що проявляють турботу про своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.

У складі дріжджового тіста повинні бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Вітається присутність у складі молока і яєчного порошку. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом E у якісному продукті бути не повинно.

Чим більше у тісті шарів, тим смачнішою виходить випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста - 48, а для бездріжджового - 256.

Зверніть увагу на маркування тіста, що купуєте: «заморожене після часткового розшарування» або «швидкозаморожене»? Справа в тому, що за цими назвами ховаються різні технології виробництва, а отже і різні способи його розморожування. Тісто, що було миттєво заморожене для того, щоб не втратити свої смакові якості, спочатку повинно відтавати в холодильнику, а потім при кімнатній температурі. А от заморожене тісто після часткового розшарування вже через 20 хвилин повністю розмерзнеться. До розморожування варто підходити дуже відповідально, адже якщо перестаратися, то тісто стане дуже липким та м'яким, а пиріжки в процесі готування втратять форму та привабливість.

Як і всі заморожені продукти, листкове тісто не рекомендують повторно заморожувати.

Продукт не потрібно додатково розкочувати — він і так у вигляді тонкого шару, у декількох міліметрах якого міститься 200—250 шарів.

Щоб одержати пишну випічку потрібно правильно розморозити тісто перед готуванням. Весь процес займає не менше двох годин. Вірніше всього розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підійде.

Не варто посипати магазинне тісто борошном, інакше воно втратить смак.

Зазвичай для випікання замороженого листкового тіста не потрібно змазувати лист жиром, інакше коржі будуть занадто жирними.

Існує омана, що дріжджі шкідливі для здоров'я. Насправді дріжджі гинуть при готуванні випічки, коли температура перевищує +50 градусів. У процесі випікання, температура всередині виробу досягає 95-100 градусів, а на поверхні - 200 градусів.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 11006 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Куточок споживача»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс