Як поливати квіти, коли ви у відпустці

19 червня 2013

Навіть якщо ви збираєтеся у відпустку, ваші кімнатні рослини не звільнять вас від регулярного догляду за ними, коли вас не буде. І ви повинні вирішити цю проблему, якщо ви хочете, щоб вони й далі вас радували. Звичайно, ви вирішите цю проблему легко, якщо ви довіряєте сусідам або родичам. Ви можете залишити їм ключ від квартири, і вони будуть доглядати за вашими квітами. Якщо цей варіант вам не підходить, ось кілька практичних рішень цієї проблеми.

За півгодини перед від'їздом, полийте квіти, а потім обгорніть їх (разом з горщиком) поліетиленовим пакетом або целофаном, і зав'яжіть. Цей прийом часто використовується флористами, які не мають можливості поливати всі горщики.

 Зробіть маленькі отвори в декількох місцях целофану щоб забезпечити квітку киснем. Крім того, пакет повинен бути досить великим, щоб не м'яти листя.

Інший, менш відомий спосіб - полив рослин через ґніт. Це досить легко зробити, і для цього вам знадобиться контейнер з водою і смужка тканини.

 Це можна зробити наступним чином: один кінець тканини вставляється в ґрунт до половини горщика, а інший кінець - у миску з водою.

 При нормальних умовах, 250 г води вистачить на більше ніж 10 днів, але щоб позбутися від турбот, було б краще зробити вибір на користь великого контейнера з водою.

 Якщо ви не впевнені в цьому методі, його можна перевірити за тиждень перед від'їздом з дому.

У якості автоматичного поливу використовують крапельниці. Один кінець крапельниці опускають у сулію з водою, яку необхідно встановити вище горщиків. Інший кінець крапельниці потрібно застромити в землю біля квітки і поступово відкривати потік води регулятором, що знаходиться посередині крапельниці.

Пропонуємо ще один перевірений метод, як зберегти рослини під час відпустки. Візьміть дві цеглини і два рушники, які ви не збираєтеся більше використовувати в гігієнічних цілях. Обгорніть кожну цеглину рушником, помістіть їх у ванну або велику ємкість з водою на 1 см. На цеглини поставте горщики (без тарілок). Таким чином, ґрунт буде поглинати необхідну кількість води з мокрого матеріалу і постійно залишиться вологим.

Ці способи догляду за квітами допоможуть вам протягом 10-15-денної відпустки не турбуватися про ваші рослини.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8254 Подобається: 0 | Не подобається: 1  

Схожі статті

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс