Погано квітує спатифілум

7 травня 2013

У мене росте спатифілум, його ще називають «жіноче щастя». Росте начебто непогано, не хворіє, не сохне. Але квітує біднувато. Чому це відбувається?

При правильному догляді спатифілум квітує з березня по вересень. Комфортним для нього є розташування у світлому місці (але не на сонці), а також у напівтінистому. Протягом усього року, крім періоду спокою, спатифілуму є необхідним помірний полив м'якою водою кімнатної температури. З жовтня по січень полив варто обмежити. 

У лютому-березні виконується пересадження спатифілума у трохи більший горщик. Будьте обережними: спатифілум містить речовини, що подразнюють шкіру та слизову оболонку. 

З березня по серпень спатифілум потрібно вдобрювати два рази на місяць (повним мінеральним добривом і розчином коров’яку). Регулярно обприскуйте свою рослину, це їй піде на користь. 

До речі, спатифілиум квітує, коли корені заповнюють весь горщик. Тобто, він любить тісні та невисокі горщики. Є ще одна думка. Щоб домогтися рясного цвітіння, спатифілум необхідно потримати два тижні на холоді при температурі +9-12°С. 

Спатифілум потрібно поливати тільки тоді, коли ґрунт добре просохне. Навіть якщо при цьому листя трохи «засмутиться», нічого страшного. А якщо ви його рясно поливаєте, та ще й тримаєте на холодному підвіконні, то можуть виникнути проблеми з кореневою системою.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8122 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс