Травень і кімнатні рослини

7 травня 2013

Травень - останній весняний місяць. Довгі та теплі дні сприятливо впливають на ріст і цвітіння рослин. Тому в травні красивоквітучі рослини вже виставляють удень на відкрите повітря, щоб дати їм якнайбільше сонячного світла. Але не варто забувати, що на ніч їх потрібно забирати в кімнату, це захистить рослини від нічних заморозків.

У таких швидкоростучих рослин як фуксії, пеларгонії, жасмини, щоб домогтися рясного цвітіння, потрібно прищипувати верхівки. А також наполовину або повністю потрібно видаляти жирові пагони.

Епісції, папороті, колумнеї, бегонії, сенполії не виносять на відкрите повітря на сонце, їх притіняють від полуденних променів сонця. Поливати їх потрібно регулярно й обов'язково теплою водою. Не забувайте рихлити ґрунт у горщиках між поливами. Підживлення виконують один раз на місяць комплексними мінеральними добривами. 

Цикламени починають скидати листя, їх потрібно поставити у найпрохолодніше місце в кімнаті. Іноді цикламени виносять у тінистий куточок саду, де їх зрідка поливають до початку нового росту.

Кімнатні й балконні рослини щодня потрібно оглядати, підтримувати в чистоті. Якщо з'явилися ушкоджені та слабкі пагони їх потрібно видалити. А якщо ви виявили шкідників терміново потрібно вживати заходів щодо їхнього знешкодження.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7718 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс