Шефлера. Чагарник для квартири й офісу

10 квітня 2013

Шефлера - дуже гарний вічнозелений гіллястий чагарник з гнучкими гілками, дуже декоративний і здатний прикрасити будь-який інтер'єр.

У шефлери неймовірно гарне листя, розділене на 6-10 м'ясистих та гнучких, яскраво-зелених листочків, на черешках довжиною 10-15 см з білим або жовтим мармуровим малюнком. Квіти у шефлери не становлять інтересу - вони рідкі, зелені, непоказні.

У себе на батьківщині в тропіках, у Новій Гвінеї, на острові Ява або на Тайвані шефлера виростає деревом висотою в кілька метрів. У домашніх умовах, у горщиках, ця кімнатна рослина особливо сильно розростається в гідропонній культурі.

Якщо ви збираєтеся вирощувати шефлеру у квартирі або будинку, то постарайтеся знайти їй дуже світле та сонячне місце. Правда, при тому, що шефлера любить багато світла, прямі сонячні промені їй протипоказані.

Влітку її можна виставити на балкон або терасу в укрите від протягів і сонця місце. Узимку шефлеру потрібно поставити також у дуже світле місце з температурою між 10 і 18°С, більш високі температури стимулюють буйний ріст.

Полив шефлері з весни до осені потрібен рясний, але взимку, на прохолодному місці полив варто обмежити й уникати вогкості. З березня по вересень кожні два тижні шефлеру потрібно вдобрювати підживленням для квітів. З жовтня по лютий підживлення можна обмежити або взагалі не підживлювати.

Розмножується шефлера нездеревілими живцями при високій температурі ґрунту та високій вологості повітря в спеціальній тепличці, але в домашніх умовах набагато простіше розмножувати її насінням.

З віком шефлера стає все більш декоративною, листя робляться крупнішими та більш чітко-часточковими. При пересадженні навесні можна підрізати верхівки пагонів. Цей захід сприяє формуванню пишного куща.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8031 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс