Антуріум покрився плямами

27 березня 2013

На день народження мені подарували квітку антуріум, але він виявився чимось хворим. Листочки псуються й засихають. Спочатку на нижньому боці утворюються плями, потім вони збільшуються і проступають на верхню частину листя. Порадьте, чим йому можна допомогти.

Швидше за все, ваш антуріум захворів серйозним захворюванням - антракнозом.

Антракноз вражає листя, стебла, черешки та плоди рослин. Плями на різних рослинах виглядають по-різному. На кливії вони можуть бути червонуватими, на плющі бурими або сіро-жовтими, іноді це фіолетові плями, а на деяких рослинах дуже дрібні жовтувато-зелені цятки, які потім бурішають. При розвитку хвороби плями збільшуються в розмірах, зливаються, листя буріє й засихає.

Антракноз швидко розвивається при високій вологості повітря (близько 90%) і підвищеній температурі (28-31 °С). А також при частому (кілька разів на день) обприскуванні рослин. Гриб зберігається в рослинних залишках, у насінні і поширюється з водою при поливі.

Профілактика та заходи боротьби. Видалення листя з підозрілими плямами, знезаражування землі. При ознаках прояву захворювання необхідно знизити вологість повітря. Виконувати обприскування з використанням хімічних препаратів: 1%-го розчину бордоської рідини (100 г сульфату міді + 100 г вапна на 10 л води), розчину хлорокису міді, мідного купоросу (500 г на 10 л води), колоїдної сірки (50-100 г на 10 л води), стробі (у системі з іншими фунгіцидами - 4 г на 10 л води), Абіга-Пік (40-50 г на 10 л води).

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7837 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс