Пахістахіс

10 жовтня 2012

Таку назву рослина отримала завдяки своєму цвітінню, вірніше, через форму приквітника. У перекладі з грецької «пахістахіс» означає «товсте колосся».

Цінується ця рослина за неймовірно гарне і тривале цвітіння (біля восьми місяців). До речі, під цвітінням маються на увазі не самі квіти, які обсипають дуже швидко і не особливо привабливі, а приквітник.

ДОГЛЯД

Світло. Пахістахіс потрібно забезпечити добре освітленим місцем, але стежте за тим, щоб на квітку не падали прямі сонячні промені.

Температура. Ідеальна температура для росту і розвитку - +20°С. Взимку рослина перенесе зниження температури до +15°С. Не любить протягів і погано переносить опалювальний сезон. Тому, якщо рослина стоїть поруч із радіатором, то забезпечте їй вологу, поставивши на піддон з вологим керамзитом, мохами або галькою і регулярно її обприскуючи м'якою водою.

Полив. Пахістахіс – дуже любить воду. Головне правило поливу цієї квітки - підтримка постійної помірної вологості. Але і заливати її теж не можна. Влітку поливають частіше, так, щоб земляна грудка завжди була у вологому (не мокрому) стані, інакше квітка зав'яне. Взимку поливи можна скоротити. Поливати потрібно завжди теплою кип'яченою водою.

Підживлення. Під час вегетації і особливо під час цвітіння, пахістахіс необхідно підживлювати раз на десять днів або рідким комплексним добривом, або настоєм коров’яку. Підживлення можна вносити тільки після рясного поливу.

Пересадження. Пересаджують навесні до того, як рослина почала квітувати, попередньо її обрізавши. Майте на увазі, що кожні два роки рослина починає «лисіти», тому їй потрібна обрізка, що омолоджує.

СЕКРЕТИ КВІТУВАННЯ

Через те, що красень-пахістахіс - чагарник, для найбільш пишної форми рослини верхівки її пагонів можна прищипнути. Прищипують тільки після того, як рослина переквітувала і у неї обрізані зів'ялі приквітники.

Посадіть у себе в домі цю прекрасну рослину. І тоді ледь вловимий аромат морської свіжості її квіток нагадає вам про легкий вітерець на березі моря.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6500 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс